search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:05
MENU CLOSE

Ιταλία: Πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης από την Γερουσία η κυβέρνηση Ρέντσι

25.02.2014 05:52
Ιταλία: Πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης από την Γερουσία η κυβέρνηση Ρέντσι - Media

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι εξασφάλισε το βράδυ της Δευτέρας την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής γερουσίας με 169 «ναι», και 139 «όχι».

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι εξασφάλισε το βράδυ της Δευτέρας την ψήφο εμπιστοσύνης της ιταλικής γερουσίας με 169 «ναι», και 139 «όχι».

Η πλειοψηφία στην οποία θα μπορεί να βασιστεί, πάντως, η νέα ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού, είναι σχετικά περιορισμένη: το κατώτατο απαιτούμενο όριο για την έγκριση των νόμων είναι εκατόν εξήντα ενός ψήφων, αλλά η κυβέρνηση Λέτα, μετά την αποχώρηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την πλειοψηφία, τον περασμένο Νοέμβριο, συνέχισε να χαίρει της υποστήριξης εκατόν εβδομήντα τριών γερουσιαστών.

Το βράδυ της Τρίτης αναμένεται και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την ιταλική βουλή.

Κατά την δευτερολογία του, απευθυνόμενος προς τους γερουσιαστές, ο Ματέο Ρέντσι τόνισε ότι «θέλει να περάσει από τα λόγια στα έργα», και ότι «στην φάση αυτή η Ιταλία χρειάζεται θάρρος και όνειρα».

Κατά την πρώτη του ομιλία στην γερουσία της Ρώμης, ο Ιταλός πρωθυπουργός θέλησε να υπογραμμίσει, επίσης, ότι «αν αποτύχει στην εφαρμογή του προγράμματός του, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά και μόνον δική του» και, κατά συνέπεια «δεν πρόκειται να αναζητήσει άλλοθι».

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τέλος, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Ματτέο Ρέντσι, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, του εξέφρασε την ειλικρινή υποστήριξή του, σε ότι αφορά τις εξαγγελίες για δημιουργία θέσεων εργασίας και για την στρατηγική οικονομικής ανάπτυξης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:04