search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:25
MENU CLOSE

Νέο «χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων – Στο Ε9 και οι ημιυπαίθριοι

25.02.2014 06:41
Νέο «χαράτσι» για τους ιδιοκτήτες ακινήτων - Στο Ε9 και οι ημιυπαίθριοι - Media

Ο εύκολος στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι πάντα οι ιδιοκτήτες ακινήτων.

Ο εύκολος στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι πάντα οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
 
Και τώρα, 600.000 εξ αυτών  θα κληθούν να πληρώσουν εκ  νέου για τους ημιυπαίθριους τους οποίους (νόμιζαν ότι) τακτοποίησαν το 2011 με το νόμο Μπιρμπίλη.
 
Μετά από αρκετές διευκρινίσεις και αφού η «διευκρινιστική» ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ δεν ήταν τέτοια, έγινε γνωστό ότι πλέον οι ημιυπαίθριοι οι οποίοι έως τώρα αναγράφονταν μόνο στο έντυπο Ε1 θα αναγράφονται και στο Ε9.
 
Μέχρι τώρα αυτό γινόταν μόνο σε περίπτωση μεταβίβασης του ακίνητου αλλά πλέον οι ιδιοκτήτες καλούνται το 2014 να δηλώσουν τους τακτοποιημένους (υποτίθεται…) χώρους στο Ε9 ώστε να υπολογιστεί ο Ενιαίος Φόρος επί της πραγματικής επιφάνειας του ακινήτου.
 
Αυτό πρακτικά  κάτι που οδηγεί βέβαια σε μεγαλύτερη επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες την ώρα που στελέχη του οικονομικού επιτελείου επικαλούνται ως νομική βάση σχετικό άρθρο του νόμου για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, το οποίο αφορά στην επιφάνεια υπολογισμού του νέου φόρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:25