search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:49
MENU CLOSE

Εκλογές ΔΣΑ: «Μονομαχία» Αλεξανδρή – Αδαμόπουλου στον δεύτερο γύρο

25.02.2014 06:40
Εκλογές ΔΣΑ: «Μονομαχία» Αλεξανδρή – Αδαμόπουλου στον δεύτερο γύρο - Media

Ο Βασίλης Αλεξανδρής και ο Γιάννης Αδαμόπουλος θα διεκδικήσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

 
Ο Βασίλης Αλεξανδρής και ο Γιάννης Αδαμόπουλος θα διεκδικήσουν στον δεύτερο γύρο των εκλογών την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Οι επαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή 2 Μαρτίου και την Τρίτη 4 Μαρτίου.
 
Στον πρώτο γύρο, ο Βασίλης Αλεξανδρής έλαβε ποσοστό 34,76% (3.906 ψήφους) και ο Γιάννης Αδαμόπουλος 23,14% (2.600 ψήφους), ενώ η  αποχή έφθασε το 42,41 % (επί των 21.471 εγγεγραμμένων προσήλθαν και ψήφισαν 12.366 δικηγόροι, ποσοστό 57,59 %).
 
Ακολουθούν ο Βασίλης Παπαστεργίου με ποσοστό 13,24% (1.488 ψήφους), ο Παναγιώτης Γαλετσέλλης με 10,97% (1233 ψήφους), ο Παναγιώτης Περάκης με 6,74% (757 ψήφους), ο 'Αγγελος Βρεττός με 5,45% (612  ψήφους), ο Γιώργος Παριανός με 3,05% (343 ψήφους) και ο Γιώργος Μαραγκός με 2,66% (299 ψήφους).
Στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση το 2011, στον α' γύρο των εκλογών του ΔΣΑ πρώτος είχε έρθει με 26,07% ο Δημήτρης Βερβεσός και δεύτερος ο Γιάννης Αδαμόπουλος με 19,92%.
 
«Το σημερινό αποτέλεσμα είναι η έμπρακτη απάντηση των δικηγόρων στην εγκατάλειψη του κλάδου, στην υποβάθμιση του ΔΣΑ. Την επόμενη εβδομάδα όλοι μαζί δυναμικά και ανεξάρτητα σφραγίζουμε την νέα δημιουργική πορεία του Συλλόγου», δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Από την πλευρά του ο κ. Αδαμόπουλος ανέφερε ότι «η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας έστειλε ένα σαφές μήνυμα με πολλούς αποδέκτες». Συνεχάρη τον κ. Αλεξανδρή – όπως και τους λοιπούς συνυποψηφίους- και τον κάλεσε την προσεχή εβδομάδα να δώσουν «έναν έντιμο και όμορφο αγώνα, επιτέλους χωρίς λασπολογίες και χτυπήματα ''κάτω από τη ζώνη'', αλλά στη βάση συγκεκριμένων προτάσεων και χωρίς να κρύβουμε τις ταυτότητές μας».
 
Δεσμεύτηκε ακόμη να συνεχίσει «την προσπάθεια για την προάσπιση της δικηγορικής ύλης, τη διασφάλιση των νόμιμων αμοιβών μας και τη διευκόλυνση της δικηγορικής καθημερινότητας με τη μετάβαση της δικηγορίας στην ψηφιακή εποχή».
«Η επαναληπτική εκλογή της προσεχούς Κυριακής και Τρίτης είναι πεδίο σύγκλισης ευρύτερων δυνάμεων στη βάση κοινών δικηγορικών αξιών. Καλώ όλους εκείνους τους φορείς που αποδέχονται επί της αρχής την αγωνιώδη θεσμική μάχη συλλογικής αξιοπρέπειας που δίνουμε για την ελάφρυνση του Έλληνα δικηγόρου και τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματος, να τη δώσουμε στο μέλλον μαζί», σημείωσε και πρόσθεσε:
 
«Ευχαριστώ τους συναδέλφους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και ζητώ με ευθύτητα και ειλικρίνεια την ανανέωση της εντολής και της εμπιστοσύνης τους».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:48