search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:24
MENU CLOSE

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού

11.06.2010 07:15
Στους 39 βαθμούς ο υδράργυρος την Τετάρτη - Media

Καυτό θα είναι και αυτό το καλοκαίρι με τον πρώτο μίνι καύσωνα να έρχεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπου η θερμοκρασία στην Αθήνα  θα ξεπεράσει τους 38  βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 37.

Καυτό θα είναι και αυτό το καλοκαίρι με τον πρώτο μίνι καύσωνα να έρχεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπου η θερμοκρασία στην Αθήνα  θα ξεπεράσει τους 38 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη τους 37.

Η σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από την Παρασκευή επηρεάζοντας κυρίως τη Βόρεια και ηπειρωτική Ελλάδα. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα φτάσει έως του 34 βαθμούς και τη Δευτέρα θα αγγίξει τους 38 στην Αθήνα και τους 37 στη Θεσσαλονίκη.

Το πρώτο κύμα ζέστης του φετινού καλοκαιριού θα δημιουργηθεί εξαιτίας των αέριων μαζών που φθάνουν στον ελλαδικό χώρο από τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια, αλλά θα είναι μικρής χρονικής διάρκειας.

Γεγονός πάντως είναι ότι τον μήνα Ιούνιο δημιουργούνται ορισμένες φορές έντονοι καύσωνες από τις θερμές αέριες μάζες που έρχονται στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τον Ιούνιο του 2007 η θερμοκρασία έφθασε τους 44,8 βαθμούς και καταγράφτηκε ως η ποιο υψηλή θερμοκρασία που είχε σημειωθεί Ιούνιο μήνα τα τελευταία 100 χρόνια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:21