search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:49
MENU CLOSE

Από τη μαμά και τον μπαμπά ζει το 51% των νέων στην Ιταλία

25.02.2014 14:25
Από τη μαμά και τον μπαμπά ζει το 51% των νέων στην Ιταλία - Media

Οι μισοί Ιταλοί κάτω των 34 ετών ζουν χάρη στην οικονομική βοήθεια των γονιών του, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ixe, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti.

Οι μισοί Ιταλοί κάτω των 34 ετών ζουν χάρη στην οικονομική βοήθεια των γονιών του, σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ixe, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti.

Το 75% των νέων, οι οποίοι ζουν με τους γονείς τους, προσπαθούν να τους βοηθήσουν αναλαμβάνοντας μικροδουλειές, θελήματα και επισκευές στο σπίτι, το 76% ασχολείται με τα καθημερινά ψώνια και το 73% μαγειρεύει.

Σύμφωνα με την έρευνα των Coldiretti/Ixe, το 23%του δείγματος δήλωσε ότι θα ήταν πρόθυμο να εργαστεί στον καθαρισμό των δρόμων, το 27% ως εποχικός υπάλληλος σε τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης ή/και πληροφόρησης (call center) και το 36% να εργασθεί σε εταιρία ταχείας παράδοσης δεμάτων.

Το 44% των νέων ιταλών στην διάρκεια του 2013 ανέφερε ότι δεν έστειλε ούτε ένα βιογραφικό. Κατά μέσο όρο όσοι αναζήτησαν εργασία απέστειλαν 20 βιογραφικά σημειώματα.

Το πιο εντυπωσιακό συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι το 51% των Ιταλών ώς 34 ετών είναι διατεθειμένο να μεταναστεύσει άμεσα στο εξωτερικό για να βρει δουλειά, ενώ το 64% δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να αλλάξει πόλη.

Μόνον το 4% των ερωτηθέντων απάντησε πως ασχολείται ενεργά με την πολιτική, αν και ένα 36% «κατά περιόδους έχει σκεφθεί να το πράξει».

Το 31% δεν γνωρίζει το όνομα του ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, το 30% το όνομα της προέδρου της Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι, ενώ το 37% αγνοεί ότι ο πρόεδρος της Γερουσίας είναι ο Πιέτρο Γκράσο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10