search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:01
MENU CLOSE

Έμεινε στα μισά… η “Ελιά”

25.02.2014 15:21
Έμεινε  στα μισά... η \"Ελιά\"  - Media

Τα έσπασαν οι "58" με το ΠΑΣΟΚ και δεν θα μετάσχουν τελικά στο εγχείρημα της "Ελιάς".

 
Τα έσπασαν οι "58" με το ΠΑΣΟΚ και δεν θα μετάσχουν τελικά στο εγχείρημα της "Ελιάς". Αυτό γράφτηκε το απόγευμα της  Τρίτης στη σελίδα των "Νέων" στο διαδίκτυο, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από τηλεφωνική επικοινωνία του Γιάννη Βούλγαρη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι "58" δεν κατόρθωσαν να βρουν σημείο επαφής τόσο ως προς τις διαδικασίες συγκρότησης του ευρωψηφοδελτίου όσο και για το λογότυπο και το όνομα της "Ελιάς". Ο κ. Βούλγαρης, μάλιστα φέρεται να  διαμήνυσε ότι παραμένει η "Κίνηση των 58" ως παρατηρητής στην Συνδιάσκεψη, αλλά δεν θα μετέχει με μέλη της στο ψηφοδέλτιο.  
 
Να σημειώσουμε  ότι σήμερα  οι τριμελείς αντιπροσωπείες όλων των δυνάμεων είχαν νέα συνάντηση, αλλά προφανώς η τροπή που πήραν τα πράγματα μετά τον αιφνιδιασμό με την θεσμοθέτηση του σταυρού προτίμησης ήταν μονόδρομος. Οι "58" θεωρούν ότι εμπαίχτηκαν από τη στάση του Βενιζέλου, του οποίου μάλιστα καταλογίζουν και μια παρελκυστική τακτική.
 
Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι 20 και πλέον στελέχη των "58" που δυσφορούσαν έντονα για την τακτική του ΠΑΣΟΚ έχουν αποστασιοποιηθεί τις τελευταίες μέρες και ήταν ορατός ο κίνδυνος διάλυσης της πρωτοβουλίας. Το ενδιαφέρον όμως είναι πως θα κινηθούν στελέχη όπως ο Παντελής Καψής και ο Νίκος Μπίστης, που είχαν εκδηλώσει την βούληση τους να είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ή στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως η Αθηνά Δρέττα, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Σταύρος Μπένος και ο Χρήστος Δερβενη που πρωτοστατούν στην Κίνηση των "58".
 
Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για το αν επιβεβαιωθεί και οριστικοποιηθεί η κρίση ή είδηση αποτελεί διαπραγματευτικό ελιγμό προκειμένου να καμφθεί η στάση του ΠΑΣΟΚ. Πάντως το κλίμα έχει στραβώσει από μέρες και το εγχείρημα έτσι κι αλλιώς έχει αδυνατίσει από τα αποδυτήρια…  
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:00