search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:24
MENU CLOSE

Μαράθηκε πριν φυτευτεί η… Ελιά

25.02.2014 16:29
Μαράθηκε πριν φυτευτεί η… Ελιά - Media

Έντονη σύγχυση και προβληματισμό προκάλεσε σε ορισμένα μέλη των «58» η απόφαση του Γιάννη Βούλγαρη να αναγγείλει τηλεφωνικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο τη διακοπή των διαβουλεύσεων για τη συγκρότηση της «Ελιάς».

 
Έντονη σύγχυση και προβληματισμό προκάλεσε σε ορισμένα μέλη των «58» η απόφαση του Γιάννη Βούλγαρη να αναγγείλει τηλεφωνικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο τη διακοπή των διαβουλεύσεων για τη συγκρότηση της «Ελιάς».
 
Πολλά στελέχη δηλώνουν μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι δεν έγινε κάποια συνεδρίαση προκειμένου να ληφθεί οριστική απόφαση και σε κάθε περίπτωση η τηλεφωνική επικοινωνία και η ηλεκτρονική αλληλογραφία με την διατύπωση γνώμης για τις διαπραγματεύσεις δεν συνιστούν απόφαση της Πρωτοβουλίας που εξουσιοδοτήθηκε ο άτυπος επικεφαλής της Κίνησης, Γιάννης Βούλγαρης, να μιλήσει επ΄ αυτού.
 
Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η παρασκηνιακή εμμονή στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κάθοδο της Φώφης Γεννηματά, δημιούργησε σοβαρές αντιδράσεις στα μέλη των «58», που κρίνουν ότι έτσι διαιωνίζεται η «οικογενειοκρατία» που χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ.
 
Να σημειώσουμε ότι η κυρία Γεννηματά προωθείται από πολλούς επειδή δεν έχει ασυμβίβαστο, δεν είναι δηλαδή βουλευτής, είναι πολύ δημοφιλής και μπορεί να συσπειρώσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Αυτό σε συνδυασμό με τις σημερινές δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ ότι η προσδοκία είναι να εκλεγούν 2 ευρωβουλευτές, δημιούργησε έντονο εκνευρισμό σε μια μερίδα των «58», που θεωρούν ότι από τη στιγμή που ναυάγησε η συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και η διάχυση των δύο κομμάτων σε ένα νέο σχήμα, η πρωτοβουλία τους άρχισε να προσλαμβάνει χαρακτηριστικά «παρακολουθήματος» και τσόντας του ΠΑΣΟΚ.
 
Όπως διαμήνυσε ο κ. Βούλγαρης, στον κ. Βενιζέλο, οι «58» θα στηρίξουν το ευρωψηφοδέλτιο, αλλά δεν πρόκειται να μετέχουν με μέλη τους σ΄ αυτό, ούτε να συμμετάσχουν σε καμία οργανωτική διαδικασία.
 
Όπως είχε γράψει και το «Ποντίκι» στο τελευταίο φύλλο του η συγκρότηση της Παράταξης έτσι κι αλλιώς κρεμόταν από μα κλωστή μετά την αιφνιδιαστική απόφαση Βενιζέλου – Σαμαρά να εκλεγούν οι βουλευτές με σταυρό προτίμησης.  Οι "58" θεωρούν ότι εμπαίχτηκαν από τη στάση του Βενιζέλου, στον οποίο  μάλιστα καταλογίζουν και μια παρελκυστική τακτική. Χτεσινές πληροφορίες ανέφεραν ότι τις τελευταίες μέρες 20 και πλέον στελέχη των "58" που δυσφορούσαν έντονα για την τακτική του ΠΑΣΟΚ έχουν αποστασιοποιηθεί τις τελευταίες μέρες και ήταν ορατός ο κίνδυνος διάλυσης της πρωτοβουλίας.
 
Μάλιστα ο αποστασιοποιημένος πια ένθερμος θιασώτης των «58» Ανδρέας Παπαδόπουλος, που μάλλον θα είναι υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ τους είχε δημόσια καλέσει να μην μετάσχουν στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου και να αναμένουν, προκαλώντας την μήνι του Νίκου Μπίστη. 
 
Το ενδιαφέρον όμως είναι πως θα κινηθούν στελέχη όπως ο Παντελής Καψής και ο Νίκος Μπίστης, που είχαν εκδηλώσει την βούληση τους να είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ή στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως η Αθηνά Δρέττα, ο Νίκος Χριστοδουλάκης, ο Σταύρος Μπένος και ο Χρήστος Δερβενη που πρωτοστατούν στην Κίνηση των "58".
 
Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για το αν επιβεβαιωθεί και οριστικοποιηθεί η κρίση ή είδηση αποτελεί διαπραγματευτικό ελιγμό προκειμένου να καμφθεί η στάση του ΠΑΣΟΚ. Πάντως το κλίμα έχει στραβώσει από μέρες και το εγχείρημα έτσι κι αλλιώς έχει αδυνατίσει από τα αποδυτήρια…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:24