search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:04
MENU CLOSE

Είστε εγκλωβισμένοι σε μία σχέση χωρίς έρωτα; Υπάρχουν λύσεις (Video)

26.02.2014 22:00
Η κρίση επηρεάζει και την ερωτική μας ζωή - Media

Δεν είναι το πλέον σημαντικό σε μία σχέση αλλά δεν είναι επ’ ουδενί και ήσσονος σημασίας.

Δεν είναι το πλέον σημαντικό σε μία σχέση αλλά δεν είναι επ’ ουδενί και ήσσονος σημασίας.
 
Το σεξ παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας και η απουσία του ή η διεκπεραίωσή του οδηγεί στην αποξένωση (αρχικά) και στον χωρισμό (τελικά).
 
Μια τέτοια κατάσταση δεν είναι άγνωστη σε πολλά ζευγάρια-ειδικά σε όσα είναι μαζί για πολλά χρόνια και η ρουτίνα έχει επισκιάσει τον έρωτα.
 
Έτσι επέρχεται η απόσταση, η έλλειψη εμπιστοσύνης, η «παγωμάρα», η αμηχανία…
 
Μην απελπίζεστε όμως καθώς οι επιστήμονες θεωρούν ότι υπάρχουν λύσεις ώστε να αναζωπυρωθεί το πάθος και να γίνει πάλι η σπίθα πυρκαγιά (και πέλαγος η στάλα)…
 

  1. Αποκλείστε τα προβλήματα υγείας.

Κοινώς, επισκεφτείτε έναν γιατρό. Διασφαλίστε ότι η πτώση στην απόδοση και την όρεξη σας δεν οφείλεται σε παρενέργειες από κάποια φαρμακευτική αγωγή ή από κάποια ασθένεια. Επίσης εξετάστε με κάποιον ειδικό αν με την (τον) παρτενέρ σας έχετε διαφορετικά πράγματα που σας διεγείρουν. Μια ειλικρινής συζήτηση μπορεί να κάνει θαύματα.
 

  1. Σκεφτείτε να ζητήσετε συμβουλές.

Αν η σχέση σας είναι χωρίς ερωτική επαφή αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν βαθύτερα και σοβαρότερα προβλήματα. Αυτά μπορεί να είναι έλλειψη εμπιστοσύνης, συσσωρεμένος θυμός, πικρία, ο ένας από τους δύο να έχει παράλληλη σχέση ή κάποιος από το ζευγάρι να έχει αποστασιοποιηθεί συναισθηματικά. Αν η μεταξύ σας συζήτηση δεν οδηγεί πουθενά, αναζητήστε τη βοήθεια ενός ειδικού.
 

  1. Κατανοήστε τις ανάγκες του άλλου.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει συμβατότητα στις επιθυμίες –εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας.  Μιλήστε με την (τον) σύντροφό σας για τις ανάγκες και τις επιθυμίες της (του). Για κάποιους ανθρώπους ο έλεγχος και ο περιορισμός των ερωτικών επαφών είναι ένας τρόπος ώστε να διατηρούν το πάνω χέρι στη σχέση. Εφόσον τα προβλήματα δεν λύνονται, ο θυμός και η απογοήτευση παίρνουν αργά αλλά σταθερά τη θέση της επιθυμίας.
 

  1. Σκεφτείτε τις διαφορές των φύλων

Άντρες και γυναίκες έχουν σημαντικές διαφορές σε πολλά επίπεδα: επικοινωνία, υποστήριξη, επίλυση προβλημάτων και το σεξ καθαυτό.  Για τους άντρες συνήθως το σεξ είναι ο τρόπος να νιώθουν κοντά στη σύντροφό τους, να αισθάνονται ότι είναι σε μια σχέση. Οι γυναίκες από την άλλη, χρειάζονται την οικειότητα ώστε να ανοιχθούν συναισθηματικά. Χρειάζεται προσπάθεια ώστε να κατανοηθούν οι διαφορές, να εκτιμηθούν οι διαφορετικές προσεγγίσεις και να γίνει η κοινή προσπάθεια ώστε εν τέλει και τα δύο μέρη του ζευγαριού να αισθάνονται ικανοποιημένα και ευτυχισμένα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:01