search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:46
MENU CLOSE

Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί

26.02.2014 22:00
Διαβάστε στο Ποντίκι Art που κυκλοφορεί - Media

Συνέντευξη Ελένη Ουζουνίδου: Ανάμεσα στην Αναγνωστάκη και τον Κραουνάκη

Αχ, αυτά τα δάνεια!
 
Δημιουργοί υπό απειλή
 
Άριες για μια δανεική καρδιά
Ο σύλλογος Καρδιο – πνευμονοπαθών Ασθενών διοργανώνει μια εορταστική συναυλία με άριες, βαλς και πόλκες για την Ημέρα της Γυναίκας και τα 25 χρόνια από τη μεταμόσχευση καρδιάς της πρώτης γυναίκας στην Ελλάδα.
 
Ένας καλός … Λύκος
Ο Στράτος Λύκος είναι μόνο 25 χρόνων, που πρόσφατα πήρε το βάπτισμα του πυρός στη σκηνοθεσία, υπογράφοντας το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη.
 
Η νίκη ήταν πάντα πάνω απ’ τον φόβο για τον θάνατο
Στις 6 Μαρτίου συμπληρώνονται 20 χρόνια από τον θάνατο της Μελίνας Μερκούρη και το «επίσημο» υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει ανακοινώσει καμιά εκδήλωση και καμιά πρωτοβουλία για τη μεγάλη Ελληνίδα, που με τη λάμψη της έστρεψε για χρόνια τα βλέμματα των ξένων στη χώρα μας.
 
Γιώργος Πέτρου
«Αν δεν ήμουν μουσικός θα ήμουν ηθοποιός, σεφ ή διπλωμάτης»
Η Καμεράτα, διακεκριμένη ορχήστρα στο εξωτερικό, είναι «διχασμένη». Από τη μία μαζεύει βραβεία και από την άλλη βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας. Το ίδιο και ο μαέστρος της Γιώργος Πέτρου.
 
Ελένη Ουζουνίδου
«Γίνομαι το πιάνο του Σταμάτη»
Μια γυναίκα περιφέρεται στη σκηνή που βρίσκεται ανάμεσα στα τραπέζια. Ανεβοκατεβαίνει σε μια μεγάλη διάφανη καρέκλα. Κάθε ατάκα που ακούω είναι μια μικρή ιστορία, με αρχή, μέση και τέλος. Το παράξενο είναι ότι ο πιανίστας παίζει και σκηνοθετεί ταυτόχρονα, τα λόγια και οι νότες γίνονται μ΄έναν παράξενο τρόπο που δεν θυμίζει τραγούδι.
 
Πλανήτης Γη: «Οι άνθρωποι των μνημείων», «Ο Γούντι στην όπερα», «Κατάσκοποι αναγνωστών».
 
Τα φαβορί και τα outsiders των Όσκαρ
Στις 2 Μαρτίου θα απονεμηθούν τα Όσκαρ στην 86η τελετή απονομής. Και ενώ είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμα ξενύχτι βαρετών ευχαριστήριων λόγων, ενταγμένων σε μια – ως συνήθως – αδιάφορη τελετή, δεν μπορούμε να κρύψουμε το κινηματογραφικό μας ενδιαφέρον για την πιο γκλαμουράτη βραδιά της βιομηχανίας του θεάματος. 
 
Θέατρο: Ήλιος στην πέτρα του Εμφυλίου
Τελευταία σειρά: Απολογίες και νέες παραγωγές
 
Πρόσωπα: Σάκης Μπουλάς, Δημήτρης Καρατζάς, Νανά Μούσχουρη, Αλέκος Παναγούλης.
 
Βιβλίο: Ο Μεγάλος Πόλεμος του 20ού αιώνα
Πρόκειται για μιαν επίτομη σύγχρονη ιστορία, στην οποία περιγράφεται με επιστημονική ακρίβεια και σύγχρονη αντίληψη ο σημαντικότερος και πολυπλοκότερος πόλεμος του αιώνα που μας πέρασε! 
 
Στις ταινίες αυτής της εβδομάδας: «Πατέρας και γιος», «Philomena». Προβάλλονται ακόμη: «Το παιδί από τη Γερμανία», «Non-stop»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15