search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:02
MENU CLOSE

Αχ, αυτά τα δάνεια!

26.02.2014 22:00
Αχ, αυτά τα δάνεια! - Media

Το χειρότερο πράγμα στη ζωή είναι η ειρωνεία.Και ακόμα χειρότερο είναι και να σε κλέβουν και να σε ειρωνεύονται κι από πάνω!

 
Το χειρότερο πράγμα στη ζωή είναι η ειρωνεία.
 
Και ακόμα χειρότερο είναι και να σε κλέβουν και να σε ειρωνεύονται κι από πάνω!
Ο διευθυντής της Εθνικής Πινακοθήκης της Βρετανίας λέγεται Νίκολας Πένι κι αυτό ουδόλως θα μας ενδιέφερε, αν δεν έδινε πριν από λίγες μέρες μια συνέντευξη στους «Σάντεϊ Τάιμς», όπου δήλωσε ότι ο Τζορτζ Κλούνι «τρελάθηκε» – όπως τον ειρωνεύονταν οι βρετανικές εφημερίδες – και ότι είναι ανόητος, επειδή υποστήριξε το ελληνικό αίτημα να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθε­νώνα!
 
«Δεν νομίζω ότι το να τα γυρίσουμε απλώς πίσω τα Γλυπτά θα ήταν μια πολύ καλή κίνηση, αλλά θεωρώ ότι το Βρετανικό Μουσείο θα ήταν ανοι­χτό στο να μοιραστεί τα Ελγίνεια Μάρμαρα, αρκεί να μη γίνει έμμονη ιδέα το σε ποιον ανήκουν πραγματικά» ήταν η απάντηση του 65χρονου επιστήμονα που βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής Πινακοθήκης εδώ και έξι χρόνια. Και στη συνέχεια τόνισε:
 
«Προσωπικά δεν θα μου άρεσε να τα σκέφτομαι να ταξιδεύουν μπρος – πίσω σε όλο τον κόσμο, αλλά σίγουρα το Βρετανικό Μουσείο έχει ως έναν βαθμό αναγνωρίσει τη βαθιά σημασία που έχουν για την Ελλάδα… Έχει πρακτικά τεθεί υπό σκέψη ότι ορισμένα εξ αυτών θα μπορούσε να τα δανεί­σει εκεί – στην Ελλάδα – αρκεί να μη γίνουν πιόνια πολιτικής εκμετάλλευσης» είπε και κατέληξε απαξιωτικά:
«Πολλοί πιστεύουν ότι είναι εξ ορισμού το αυθεντικό πλαίσιο, αλλά, αν επιστρέφονταν στην Ελλάδα, δεν θα τοποθετούνταν στο μνημείο λόγω της μόλυνσης. Ακόμη κι αν βρίσκονταν εκεί, το μνημείο είναι ερείπιο και αυτά είναι πολύ κατεστραμμένα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα δει κάποιος όπως ήταν στην αρχική τους θέση. Αυτός είναι ένας συναισθηματικός μύθος, η ιδέα ότι μπορεί κάποιος να γυρίσει το ρολόι προς τα πίσω»!
 
Θα τρελαθούμε σ' αυτήν την ήπειρο. Άλλοι μας κυβερνούν, άλλοι μας εκμεταλλεύονται κι άλλοι μας κοροϊδεύουν. Κι εμείς τι κάνουμε; Περιμέ­νουμε τον Κλούνι να πει καμιά κουβέντα για να κρεμαστούμε πάνω του!
 
Δεν θέλουν ούτε να μας δανείσουν τα δικά μας πράγματα, ε, όχι και να τους επιτρέπουμε να μας ειρωνεύονται κι από πάνω!
 
Ζητείται απάντηση…
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 11:01