search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:01
MENU CLOSE

Το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη

26.02.2014 22:00
oldphotos1111393478132.jpg

Σφήνα στην Κεντροαριστερά επιχειρεί να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος χτες το με­σημέρι ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη δημο­σιογραφία και σχηματίζει πολιτική κίνηση με πρώτο στόχο τις ευρωεκλογές. 

 
Σφήνα στην Κεντροαριστερά επιχειρεί να μπει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος χτες το με­σημέρι ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη δημο­σιογραφία και σχηματίζει πολιτική κίνηση με πρώτο στόχο τις ευρωεκλογές. Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη θα λέγεται «Ποτάμι» και ο ίδιος έχει απευθυνθεί σε ενεργούς πολίτες προκειμένου να τον πλαισιώσουν.
 
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν κρύβει τις κε­ντροαριστερές – εκσυγχρονιστικής χροιάς – πολιτικές του απόψεις και οι πολιτικοί του φί­λοι εκτιμούν ότι η εμβέλεια της πολιτικής του κίνησης θα εκτείνεται από τον φιλελευθερισμό της Δράσης ώς τον δημαρίτικο εκσυγχρονισμό του Γ ιώργου Καμίνη. Με στόχευση τα ανθρώ­πινα δικαιώματα, την ενεργοποίηση των κινη­μάτων των πολιτών και τον εθελοντισμό, η πο­λιτική κίνηση αυτή αναμένεται να απευθυνθεί στον άχρωμο και δύσκολα εντοπίσιμο πολιτικό χώρο του Κέντρου, καθώς και σε απολίτικους ανήσυχους νέους.
 
Οι δημοσκοπήσεις θα δείξουν την εμβέλεια του εγχειρήματος, αλλά πολλοί στο Διαδίκτυο άρχισαν χτες να διατυπώνουν εκτιμήσεις για το τι σηματοδοτεί η κίνηση αυτή. Πολλοί είδαν από πίσω εφεδρείες του εκσυγχρονιστικού συ­στήματος και θυμήθηκαν την πολύ καλή σχέ­ση του δημοσιογράφου με τον Κώστα Σημίτη, που συχνά πυκνά τρώει στο «Αλάτσι», το εστι­ατόριο που διατηρεί ο δημοσιογράφος…
Σε ένα πρώτο κείμενο που ανάρτησε χτες στην ιστοσελίδα του ο Θεοδωράκης επισημαίνει: «Ελλάδα δεν είναι μόνο τα κόμματα. Το αμά­ξι δεν έχει φρένα, δεν έχει τιμόνι, έχουμε βγει στον διεθνή αυτοκινητόδρομο και αυτά μα­λώνουν αν θα ακούμε δημοτικά ή σοβιετικά εμβατήρια. Και εδώ θέλω να γίνω ξεκάθαρος. Αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό αδιέξοδο δεν μπορούν – φάνηκε! – να της δώ­σουν νέα ορμή. Ποιος να τους εμπιστευθεί;
 
Μέχρι χθες ζούσαν μόνο για το ρουσφέτι. Οι μίζες έγιναν συνώνυμο της πολιτικής. Κάποιοι συμμετείχαν, κάποιοι δεν αντέδρασαν. Ας κά­νουν λοιπόν στην άκρη.
Δυστυχώς όμως δεν μπορούν να μας σώσουν και όσοι είναι δέσμιοι θεωριών του 19ου αιώ­να. Δεν μπορούν αυτοί, που ακόμη και σήμερα επαναλαμβάνουν ότι η Ελλάδα θα σωθεί αν… επιστρέψει στο παρελθόν.
 
Γ ι’ αυτό λοιπόν απο­φασίσαμε να κάνουμε το "Ποτάμι". Ποιοι το αποφασίσαμε; Άνθρωποι με τα ίδια ερωτήμα­τα. Επαγγελματίες της ζωής – νέοι στην πολι­τική. Κανείς από εμάς δεν έχει υπηρετήσει σε υπουργεία, υφυπουργεία ή γραφεία αρχηγών. Φοιτητές, διανοούμενοι, οικονομολόγοι, ερ­γάτες, καλλιτέχνες, άνεργοι, έμποροι, γιατροί, αρχιτέκτονες. Μια ομάδα που έχει μυαλό και δύναμη – τη δύναμη της λογικής και του δίκι­ου. Τις επόμενες ώρες θα βγάλετε και εσείς μό­νοι σας τα συμπεράσματά σας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 20:00