search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24
MENU CLOSE

Οι 10 ωραιότεροι δρόμοι του κόσμου (φωτό)

27.02.2014 22:00
Οι 10 ωραιότεροι δρόμοι του κόσμου (φωτό) - Media

Τουριστικά αξιοθέατα δεν είναι μόνο τα νησιά, τα μνημεία και τα μουσεία. Καλά είναι όλα αυτά αλλά υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου η οποία ταξιδεύει σε συγκεκριμένους προορισμούς για να δει διαφορετικά αξιοθέατα.

Τουριστικά αξιοθέατα δεν είναι μόνο τα νησιά, τα μνημεία και τα μουσεία. Καλά είναι όλα αυτά αλλά υπάρχει μεγάλη μερίδα του κόσμου η οποία ταξιδεύει σε συγκεκριμένους προορισμούς για να δει διαφορετικά αξιοθέατα.
 
Όπως, π.χ., δρόμους. Στο ίντερνετ έγινε μεγάλη ψηφοφορία ανάμεσα σε επισκέπτες τουριστικών ιστοσελίδων, την οποία μάλιστα είχαν προμοτάρει όλα τα γνωστά διαδικτυακά πρακτορεία ταξιδίων.
 
 
Στη λίστα με τους 10 ωραιότερους δρόμους του κόσμου έχουν συμπεριληφθεί κάποιοι πολύ γνωστοί και άλλοι λιγότερο «διάσημοι». Ας τη δούμε.
 
10. Πικαντίλι Σέρκους, Λονδίνο
Ουσιαστικά πρόκειται περί κόμβου, εκ των σημάτων κατατεθέντων του Λονδίνου. Συγκεντρώνει μουσεία, εστιατόρια, κλαμπ και άλλα σημεία που προσελκύουν τουρίστες.


 
9. Πασέο ντε λε Ρεφόρμα, Μέξικο Σίτι
Αντιγραφή μεγάλων ευρωπαϊκών λεωφόρων, φιλοξενεί το Εθνικό Παλάτι και άλλα σημεία που είναι «μαστ» για τους επισκέπτες στην πρωτεύουσα του Μεξικού.
 

8. Αππία οδός, Ρώμη
Ο πιο διάσημος δρόμος των αρχαίων χρόνων αποτελεί και σήμερα πόλο έλξης επισκεπτών. Έχει τεράστια αρχαιολογική αξία και πολλοί θέλουν να περπατήσουν στα χνάρια των Ρωμαίων.
 

7. Μπρόντγουεϊ, Νέα Υόρκη
Δε νοείται να επισκεφτείς την παγκόσμια μητρόπολη και να μην περάσεις από τον δρόμο αυτό. Συγκεντρώνει την αφρόκρεμα των θεάτρων αλλά και άλλα ιστορικά κτίρια της πόλης.
 

6. Λεωφόρος Νέφσκι, Αγία Πετρούπολη
Έμπνευση και εκτέλεση του Μεγάλου Πέτρου, αποτελεί σημείο αναφοράς για την ιστορική και τη λογοτεχνική της σημασία. Εκτός από τα πολλά μνημεία που φιλοξενεί, έγινε διάσημη από το «Έγκλημα και Τιμωρία» του Ντοστογιέφσκι.
 

5. Οδός Ντολορόσα, Ιερουσαλήμ
Γνωστός ως ο «δρόμος της λύπης» ακολουθεί την πορεία του Ιησού προς τον σταυρό. Όπως είναι λογικό κυριαρχούν τα θρησκευτικά μνημεία στο δρόμο αυτό, όπως οι «90 στάσεις του Σταυρού».
 

4. Οδός Ναντζίνγκ, Σαγκάη
Είναι ο πιο διάσημος δρόμος σε όλη την Κίνα. Αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο σε όλη την Ασία και τα 6 χιλιόμετρά της είναι γεμάτα από ξενοδοχεία, εστιατόρια και καταστήματα.


 
3. Στριπ, Λας Βέγκας
Πρωταγωνίστρια σε δεκάδες ταινίες και σειρές η λεωφόρος που διασχίζει την «πόλη της αμαρτίας» είναι γεμάτη από τα περίφημα καζίνο και τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία. Συγκεντρώνει την προσοχή εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε χρόνο.
 

2. Ράμπλα, Βαρκελώνη
Ενώνει την Πλάθα ντε Καταλούνια με την παραλία της πόλης. Έχει συμβολική ομορφιά και σφύζει από την ενέργεια χιλιάδων τουριστών κάθε μέρα. Εϊναι πραγματική απόλαυση να περπατάς στο πλακόστρωτό της και να επισκέπτεσαι τα άπειρα μαγαζάκια της.
 

  1. Ηλύσια Πεδία, Παρίσι

Θεωρείται ο ωραιότερος δρόμος στον κόσμο. Η θέα από το ξεκίνημα του είναι μαγευτική αφού βλέπεις στο βάθος την Αψίδα του Θριάμβου μέσα από μια σειρά δέντρων που καλύπτουν τις δύο άκρες του. Εντυπωσιακά μαγαζιά και ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικη, μοναδική και αξέχαστη. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:24