search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:52
MENU CLOSE

Νέες διώξεις και αποκαλύψεις για το «μαύρο χρήμα» των εξοπλιστικών

27.02.2014 18:41
Νέες διώξεις και αποκαλύψεις για το «μαύρο χρήμα» των εξοπλιστικών - Media

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και οι διώξεις για το «μαύρο χρήμα» που διακινήθηκε για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και οι διώξεις για το «μαύρο χρήμα» που διακινήθηκε για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων.
 
Ποινική δίωξη σε βάρος του προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου στην Ελλάδα της βραζιλιάνικης εταιρείας EMBRAER, άσκησε ο Επίκουρος Εισαγγελέας διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος.
 
Η δίωξη αφορά τη σύμβαση που υπεγράφη το 2001 με αντίτιμο περίπου 400 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια τεσσάρων Αερομεταφερόμενων Συστημάτων Επιτήρησης Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ).
 
Ανάδοχος για τα ραντάρ ήταν η σουηδική εταιρία ERICSSON και ο εξοπλισμός επρόκειτο να τοποθετηθεί σε αεροσκάφη τύπου EMBRAER 145. Σημειώνεται ότι η βραζιλιάνικη εταιρεία είχε προμηθεύσει και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος της χώρας μετά την τραγωδία με το ΦΑΛΚΟΝ.
 
Όπως είχε υποστηρίξει ο Αντώνης Κάντας στην απολογία του, πήρε 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του σε τράπεζα στη Γενεύη και άλλες 100.000 ευρώ σε άλλο λογαριασμό.
 
Παράλληλα, ποινικές ευθύνες σε βάρος των εκπροσώπων της σουηδικής εταιρείας ERICSSON αναμένεται να αναζητήσει η νέα ανακρίτρια διαφθοράς Βασιλική Μπράτη. Οι εισαγγελικές αρχές της Σουηδίας αναμένεται να υποβάλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής έτσι ώστε η φερόμενη δωροδοκία να ερευνηθεί και από τις σουηδικές αρχές. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 16:51