search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:43
MENU CLOSE

Ένας καλός… Λύκος

28.02.2014 22:00
Ένας καλός... Λύκος - Media

Ο Λύκος… δεν εγέρασε! Κάθε άλλο. Ο Στράτος Λύκος είναι μόνο 25 χρόνων, είναι ηθοποιός από την τρυφερή ηλικία των είκοσι και πρόσφατα πήρε και το βάπτισμα του πυρός στη σκηνοθεσία, σκηνοθετώντας το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη.

Ο Λύκος… δεν εγέρασε! Κάθε άλλο. Ο Στράτος Λύκος είναι μόνο 25 χρόνων, είναι ηθοποιός από την τρυφερή ηλικία των είκοσι και πρόσφατα πήρε και το βάπτισμα του πυρός στη σκηνοθεσία, σκηνοθετώντας το «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη.
Όσο έκπληκτος έμεινε, άλλο τόσο χαρούμενος ένιωσε που ένας σπουδαίος συγγραφέας του θεάτρου, όπως ο Βασίλης Κατσικονούρης, του εμπιστεύθηκε ένα αρκετά σημαντικό του έργο γιατί, όπως λέει και ο ίδιος, «δεν είμαι σκηνοθέτης! Όμως ο κ. Κατσικονούρης με στήριξε πολύ σε αυτή την προσπάθεια και μέχρι στιγμής η βοήθειά του είναι υπερπολύτιμη».
Μπορεί η σκηνοθεσία να είναι κάτι που θέλει να κυνηγήσει στο μέλλον, όμως ο Στράτος είναι πρώτα απ’ όλα ηθοποιός και ασχολείται κυρίως με την υποκριτική: «Θα σου δώσω μια κλισέ απάντηση, αλλά από πάντα ήθελα να ασχοληθώ με την υποκριτική! Πιστεύω όμως πως είναι κάτι που δεν επιλέγεις εσύ, σε επιλέγει».
Στα πέντε χρόνια που βαδίζει στα καλλιτεχνικά μονοπάτια έχει δουλέψει με σημαντικούς ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό χώρο, όπως η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Φωκάς Ευαγγελινός και η Σοφία Σπυράτου. Τώρα από τις δουλειές που έχει κάνει ξεχωρίζει τη συμμετοχή του στην παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε» στο θέατρο Badminton, όπου, όπως λέει ο ίδιος, ενθουσιάστηκε με το φοβερό κλίμα μεταξύ των συντελεστών.
Όταν δεν βλέπει μανιωδώς ταινίες στο σινεμά και στο DVD και δεν παίζει επιτραπέζια παιχνίδια, στα οποία τονίζει πως δεν του αρέσει με τίποτα να χάνει, ο Στράτος Λύκος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Καλιφόρνια Ντρίμιν» του Βασίλη Κατσικονούρη, στο θέατρο Μεταξουργείο.
Πρόκειται για μια απρόβλεπτη και επίκαιρη κωμωδία, που μιλά για νέα παιδιά, αφασικά, απελπισμένα, που δεν ξέρουν τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους. «Ο θεατής είναι σαν να έχει βρεθεί… κατά λάθος σε μια καρέκλα και να παρακολουθεί από μια κλειδαρότρυπα μια κατάσταση, μια φάση τεσσάρων παιδιών, σημερινών παιδιών που, όπως όλοι μας, ονειρεύονται κάτι καλύτερο!», επισημαίνει ο Στράτος.
Τι λέει όμως και για τους συμπρωταγωνιστές του σε αυτή την παράσταση, τους Θοδωρή Αντωνιάδη, Ισιδώρα Δωροπούλου και Εβίτα Συρίγου: «Είμαστε φίλοι! Αυτό νομίζω τα λέει όλα… Είμαι πολύ τυχερός και ευγνώμων που με εμπιστεύτηκαν στην πρώτη μου δουλειά! Είναι και οι τρεις σπουδαίοι!». 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 09:41