13/11/2018 00:59:25

Ομελέτα φούρνου με γαλοπούλα και φέτα

Ομελέτα φούρνου με γαλοπούλα και φέτα - Media
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20-25΄
 
Υλικά:
     ½ κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
     1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
     1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
     12 φέτες γαλοπούλας, ψιλοκομμένες
     6 αυγά, χτυπημένα
     250 γρ. φέτα, σπασμένη με πιρούνι σε μικρά κομμάτια
     100 γρ. κρέμα γάλακτος
     1 κουτ. σουπ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    
 
Εκτέλεση:
Λιώνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
 
Προσθέτετε τη γαλοπούλα στο ίδιο τηγάνι και τηγανίζετε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει λίγο τραγανή. Αποσύρετε τη γαλοπούλα και τη βάζετε κι αυτήν στο μπολ με τα σοταρισμένα κρεμμύδια.
 
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά, να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
 
Ρίχνετε μέσα σε ένα αντικολλητικο πυρέξ μεσαίου μεγέθους το μείγμα και ψήνετε στους 180-190° C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
 
Σερβίρετε σε τετράγωνα κομμάτια.
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.