search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:14
MENU CLOSE

Ομελέτα φούρνου με γαλοπούλα και φέτα

24.02.2014 22:00
oldphotosomeleta_me_galopoula1393587777.jpg

Ήρθε η ώρα να βγει η ομελέτα από το τηγάνι και να μπει στο φούρνο. Έτσι όχι μόνο φουσκώνει περισσότερο αλλά είναι και πιο υγιεινή. Σε αυτή τη συνταγή δε, την εμπλουτίζουμε με γαλοπούλα, και φέτα για πιο γεμάτη γεύση.
 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4-6
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 20-25΄
 
Υλικά:
     ½ κουτ. σουπ. βούτυρο αγελαδινό
     1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
     1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
     12 φέτες γαλοπούλας, ψιλοκομμένες
     6 αυγά, χτυπημένα
     250 γρ. φέτα, σπασμένη με πιρούνι σε μικρά κομμάτια
     100 γρ. κρέμα γάλακτος
     1 κουτ. σουπ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    
 
Εκτέλεση:
Λιώνετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ρίχνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
 
Προσθέτετε τη γαλοπούλα στο ίδιο τηγάνι και τηγανίζετε για 5 λεπτά μέχρι να γίνει λίγο τραγανή. Αποσύρετε τη γαλοπούλα και τη βάζετε κι αυτήν στο μπολ με τα σοταρισμένα κρεμμύδια.
 
Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά, να έχετε ένα ενιαίο μείγμα.
 
Ρίχνετε μέσα σε ένα αντικολλητικο πυρέξ μεσαίου μεγέθους το μείγμα και ψήνετε στους 180-190° C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
 
Σερβίρετε σε τετράγωνα κομμάτια.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13