search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:08
MENU CLOSE

Κοτόπιτα στρούντελ

26.02.2014 11:46
oldphotoschicken_strudel1393587970.jpg

Με επιρροές από τη γερμανική κουζίνα, η κοτόπιτα μεταμορφώνεται και μπαίνει μέσα σε τραγανό στρούντελ από φύλλο κρούστας.
 

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8-10
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 1 ΩΡΑ
 
Υλικά
700 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 φλιτζ. τσαγ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
5 κ.γ. πελτέ ντομάτας
3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
3/4 φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
2 φλιτζ. τσαγ. τυρί γκούντα τριμμένο
10 φύλλα κρούστας,
1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
1½ κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζ. τσαγ. γάλα
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
 
Για το άλειμμα
Λίγο βούτυρο φρέσκο
1 αυγό, χτυπημένο
 
Εκτέλεση
 
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε με σύρμα. Ρίξτε σταδιακά το γάλα και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα σας γίνει μια ομοιογενής μπεσαμέλ.
Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατέψτε καλά και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά.
 
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και κόψτε σε μικρά κομμάτια τα φιλέτα κοτόπουλου. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα κομμάτια κοτόπουλου για 6΄-8΄.
 
Σε ένα άλλο τηγάνι ρίξτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τον πελτέ ντομάτας μαζί με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Αφήστε το μείγμα να βράσει για 10΄-15΄. Τότε ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη σάλτσα να ξαναπάρει μια βράση.
 
Στη συνέχεια ρίξτε στην κατσαρόλα με την μπεσαμέλ το μείγμα με το κοτόπουλο, 3 κουταλιές της σούπας από τη σάλτσα και το τριμμένο τυρί και ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά με μια σπάτουλα.
 
Τοποθετήστε τα φύλλα κρούστας ανοιχτά, επάνω σε έναν πάγκο εργασίας. Κόψτε στη μέση τα φύλλα. Τοποθετήστε ένα φύλλο σε ένα ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολα και αλείψτε το με βούτυρο. Επαναλάβετε τη διαδικασία με ακόμα 3 φύλλα. Αδειάστε προσεκτικά το μείγμα στο κέντρο των φύλλων.
 
Τυλίξτε τα φύλλα σε ρολό και αλείψτε την άκρη τους με λίγο λάδι ώστε να μην ανοίξει κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Διπλώστε προς τα μέσα τις μικρότερες άκρες. Αλείψτε κάθε στρούντελ με λίγο χτυπημένο αυγό. Επαναλάβετε όλη τη διαδικασία μέχρι να έχετε φτιάξει 4 στρούντελ συνολικά.
 
Ψήστε για 35΄ περίπου, στους 180° C.  Σερβίρετε τα στρούντελ σε φέτες.
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:08