search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:50
MENU CLOSE

Σοκολατόπιτα στιγμής

25.02.2014 22:00
oldphotoschocolate-pie1393588148.jpg

Με έξι μόνο υλικά και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας, μπορείτε να προσφέρετε ένα από τα πιο κλασικά, σοκολατένια γλυκά. Συνδυάζεται εξαιρετικά με παγωτό.

Υλικά
2 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
 
Εκτέλεση
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και με ένα πινέλο βουτυρώνετε ένα παραλληλόγραμμο, αντικολλητικό ταψί μεσαίου μεγέθους (το βούτυρο που θα περισσέψει θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα).
Βάζετε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε ένα πυρίμαχο ή γυάλινο μπολ και τη λιώνετε για 1΄ στο φούρνο μικροκυμάτων, στη μεσαία ένταση. Διαφορετικά, μπορείτε να τη λιώσετε βάζοντάς την σε ένα μεταλλικό μπολ το οποίο θα στερεώσετε στο χείλος μιας κατσαρόλας με νερό που βράζει (μπεν μαρί).
Βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε απαλά με μίξερ χειρός. Στο μείγμα προσθέτετε σταδιακά  το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
 Κατόπιν, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και τη λιωμένη σοκολάτα. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τον χυμό.

Ψήνετε για 15-17 λεπτά, στους 175° C. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:46