search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:34
MENU CLOSE

Πίτσα με πατάτες και κατσικίσιο τυρί

27.02.2014 12:00
oldphotospizza_me_patates1393588826.jpg

Ένα από τα πιο δημοφιλή comfort foods, με ελληνική χροιά, εμπλουτισμένο με πατάτες και κατσικίσιο τυρί. 

Ένα από τα πιο δημοφιλή comfort foods, με ελληνική χροιά, εμπλουτισμένο με πατάτες και κατσικίσιο τυρί. Ποιος είπε ότι οι πιο ωραίες πίτσες είναι με ζαμπόν-τυρί; Αυτή η σπιτική εκδοχή είναι πρωτότυπη και πολύ νόστιμη.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40΄-45΄
 
ΥΛΙΚΑ
 
1 έτοιμη ζύμη για πίτσα
 
Για τη γέμιση
300 γρ. πατάτες baby
1 κρεμμύδι ξερό
2 κλαδάκια δεντρολίβανου
1 σκελίδα σκόρδου
200 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, Πιπέρι
 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε τις με ένα μαχαίρι σε λεπτές φέτες. Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες. Βάλτε τις πατάτες και τα κρεμμύδια σε ένα μπολ, περιχύστε τα με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε τα  με ένα κουτάλι. Αραδιάστε τα σε ένα ταψί και ψήστε τα στους 180 °C για περίπου 20΄-25΄.
 
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το σκόρδο. Βάλτε σε ένα βαθύ τηγάνι 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίξτε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και σοτάρετέ για 1΄-2΄.
 
Ανοίξτε την έτοιμη ζύμη για πίτσα και τοποθετήστε τη με μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Με έναν πλάστη ανοίξτε τη, δίνοντάς της μακρόστενο σχήμα πάχους περίπου 1 εκ. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί και μεταφέρετε τη ζύμη. Στρώστε τη καλά στη βάση του ταψιού και στα τοιχώματά του. Αλείψτε όλη την επιφάνεια της ζύμης με το μείγμα σκόρδου-δεντρολίβανου, καθώς και το λάδι στο οποίο τα σοτάρατε. Απλώστε από πάνω το κατσικίσιο τυρί και στρώστε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και τις πατάτες.
 
Ψήστε την πίτσα στους 200 °C στον αέρα για 20΄-25΄, μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνειά της. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50