search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:21
MENU CLOSE

Τα κούλουμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

03.03.2014 12:25
Τα κούλουμα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Media

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιούν σήμερα δήμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της Καθαρά Δευτέρας.

Πλήθος εκδηλώσεων πραγματοποιούν σήμερα δήμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της Καθαρά Δευτέρας.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων ξεκινούν στο Σύνταγμα από τις 10.30 π.μ. με τον θίασο του Ηλία Καρελά («Ο Καραγκιόζης μασκαράς») και ακολουθούν στις 11.30 π.μ. η καραμελοπαρέα (παιδικό πολυθέαμα), στις 12.30 μ.μ. το θέατρο μαριονέτας Γκότση και στις 13.30 ως τις 14.30 η Νάσια Κονιτοπούλου. Στη συνέχεια (και από τις 18.00 ως τις 21.00) θα βρίσκονται εκεί η Big Band του Δήμου Αθηναίων, η Γιώτα Βέη με το συγκρότημά της και το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Νάουσα Πάρου». Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στην πλατεία Αέρηδων (στην Πλάκα) και στο Ζάππειο.

Στου Φιλοπάππου όπως κάθε χρόνο οι εκδηλώσεις για τα παραδοσιακά κούλουμα θα ξεκινήσουν στις 10 π.μ με την Αθηναϊκή Φιλαρμονία, το μουσικοχορευτικό συγκρότημα «Νάουσα Πάρου», τον Λαογραφικό Σύλλογο Μεγάρων, το συγκρότημα του Σάββα Σιάτρα και τον λαογραφικό όμιλο Τήνου.

Αντίστοιχα στο λόφο του Κολωνού θα υπάρχουν από τις 10 π.μ. η Φιλαρμονική Νέων και η Παιδική Χορωδία του Δήμου, καθώς και δύο ορχήστρες με ελληνική μουσική.

Ο Δήμος Πειραιά, με το σύνθημα «Καθαρά Δευτέρα- Καθαρός Πειραιάς, πετάμε το χαρταετό μας, δεν πετάμε τα σκουπίδια μας», γιορτάζει τα Κούλουμα στην παραλία της Φρεαττύδας έως τις πέντε το απόγευμα. Στους δημότες θα προσφερθούν σαρακοστιανά και κρασί και ζωντανή ορχήστρα, ενώ περιλαμβάνονται παιδότοπος και δημιουργική απασχόληση παιδιών.

Στην Αγία Παρασκευή διοργανώνεται μεγάλο γλέντι στο 1ο Δημοτικό Πάρκο με παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες, σαρακοστιανά, άφθονο κρασί, δώρα για τα παιδιά, πολύ μουσική από το ρεμπέτικο παραδοσιακό συγκρότημα του Μπάμπη Τσέρτου και χορούς από το συγκρότημα του Συλλόγου Κρητών.

Στου Ζωγράφου θα βρείτε πατροπαράδοτη φασολάδα, λαγάνες και άλλα νηστίσιμα από τις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (Ρυθμός) στο Γουδί. Συντροφιά θα σας κρατήσουν πολλοί καλλιτέχνες με μουσική για όλα τα γούστα.

Στον Αλιμο θα σας κρατήσει συντροφιά από τις 12 μ.μ. η Στέλλα Κονιτοπούλου και το συγκρότημά της στο ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη» στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στην Καισαριανή, στο Πάρκο του Αϊ-Γιάννη ο δήμος σας προσκαλεί να γιορτάσετε τα Κούλουμα με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και νηστίσιμους μεζέδες.

Στη Γλυφάδα σας περιμένουν σαρακοστιανά, λαγάνες, άφθονο κρασί και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, στην Τερψιθέα από τις 11.30 π.μ. στην κορυφή της οδού Κων/νου Αθανάτου (στη θέση Πατητήρι).

Στη Νίκαια, ο δήμος σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους διοργανώνει γιορτή με πολύ μουσική, χορό, νηστίσιμα φαγητά και άφθονο κρασί στις 11 π.μ. στον λόφο της Δεξαμενής.

Σε δεντροφύτευση στην Πεντέλη και σαρακοστιανό γλέντι καλούν οι δήμοι Αμαρουσίου και Πεντέλης. Όσοι ανταποκριθούν στο κάλεσμα θα μπορούν επίσης να φτιάξουν τον δικό τους χαρταετό με τη βοήθεια εργαστηρίου εκπαίδευσης.

Σαρακοστιανά εδέσματα και μουσική στο Πάρκο Ηρώων Πολυτεχνείο στη Νέα Κηφισιά θα έχει από τις 10:30 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι ο δήμος Κηφισιάς.

Ο Δήμος Περιστερίου, διοργανώνει εκδήλωση για τα Κούλουμα στο Άλσος Περιστερίου με λαϊκό γλέντι για όλους, ενώ θα προσφερθούν δωρεάν μεζέδες και κρασί στο Εκθεσιακό Κέντρο.

Ο Δήμος Πετρούπολης, κάνει εκδήλωση στην πλατεία «Ηρώ» με τη λαϊκή ορχήστρα του Κώστα Μάντζιου και κεράσματα από τον Σύλλογο Κρητών και τον Εμπορικό Σύλλογο Πετρούπολης.

Στον Κορυδαλλό, ο δήμος διοργανώνει γλέντι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου με παραδοσιακό χορό και εδέσματα από τους τοπικούς συλλόγους.
Στην Καλλιθέα, ο εορτασμός θα γίνει στην πλατεία Νερού, Παραλία Τζιτζιφιών.
Εκδηλώσεις για την ημέρα της Καθαρά Δευτέρας με παραδοσιακή μουσική και χορό, αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων διοργανώνει και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η 3η  Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος «Τα Χάλκινα της Γουμένισσας», διοργανώνει εκδήλωση στις 9 στον Κέδρινο Λόφο (πλατεία Π. Τσιάτρα), κατά τη διάρκεια της οποίας θα διανεμηθούν χαρταετοί και παραδοσιακά εδέσματα. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν εθελοντικά, χορευτικά συγκροτήματα του Παραδοσιακού Λαογραφικού Συλλόγου «Οι Φίλοι της Παράδοσης» της 3ης  Δημοτικής Κοινότητας.

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και νηστίσιμα εδέσματα θα περιλαμβάνει και η εκδήλωση που διοργανώνει η 4η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας (Γρηγορίου Λαμπράκη – Κλεάνθους) με ώρα έναρξης 10:00. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν, με τη συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου «ΔΙΟΝΥΣΟΣ», του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Κουφαλίων «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» και του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εορταστική εκδήλωση για μικρούς και μεγάλους με παραδοσιακή μουσική  διοργανώνει και η 5η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο Άλσος της Νέας Ελβετίας, στις 10:00, θα διανεμηθούν παραδοσιακά εδέσματα στους παρευρισκομένους.

Τέλος η Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο «ΚΟΥΛΟΥΜΑ 2014» με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πάρκο Μέσα Γειτονιάς Κύπρου (Γενναδίου), με ώρα έναρξης 11:00, περιλαμβάνει μουσική και χορό καθώς και διανομή παραδοσιακών εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους (φασολάδα, χαλβά, λαγάνα, ελιές, ταραμά και κρασί).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 23:21