search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:46
MENU CLOSE

Xταποδάκι μελωμένο στο τηγάνι

28.02.2014 22:00
oldphotosxtapodaki_melomeno1393615622.jpg

Ένας συνδυασμός θαλασσινής γεύσης με τη γλύκα του μελιού! 

 
Ένας συνδυασμός θαλασσινής γεύσης με τη γλύκα του μελιού! Φροντίστε να έχει μαλακώσει αρκετά το χταπόδι πριν το τηγανίσετε ώστε να παραμείνει τρυφερό. 
 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:1 ΩΡΑ
 
Υλικά
4 πλοκάμια χταποδιού φρέσκου ή κατεψυγμένου (500 γρ. περίπου)
2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό ξηρό
4 κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
½ φλιτζ. τσαγ. μέλι
1 κ.γ. ρίγανη φρέσκια
4 κ.σ. αλεύρι σκληρό
1 κ.γ. ξίδι λευκό
 
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα τοποθετήστε τα πλοκάμια χταποδιού με ελάχιστο νερό και βάλτε τη σε μέτρια φωτιά σκεπασμένη, έως ότου μαλακώσει το χταπόδι (περίπου 40΄, αναλόγως το μέγεθος).
 
Καθαρίστε και κόψτε σε φέτες τα κρεμμύδια και αφήστε τα στην άκρη. Σε ένα μπολ βάλτε το μέλι, τη μουστάρδα, το κρασί και τη ρίγανη και ανακατέψτε με σύρμα.
 
Ρίξτε σε ένα πιάτο το αλεύρι. Σουρώστε τα πλοκάμια και αλευρώστε τα. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί αρκετά ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετέ το για 3΄-4΄ να μαλακώσει.
 
Προσθέστε το χταπόδι και αφήστε το να σοταριστεί για 5΄ γυρίζοντάς το τακτικά με μια τσιμπίδα. Σβήστε με το μείγμα μελιού και αφήστε τη σάλτσα να δέσει στο τηγάνι για 2΄. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε το χταπόδι συνοδεύοντας το ιδανικά με φάβα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:45