search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:51
MENU CLOSE

Ξεκίνημα με χρώμα και θέαμα

11.06.2010 13:51
Ξεκίνημα με χρώμα και θέαμα - Media

Οι ποδοσφαιρόφιλοι περίμεναν 4 χρόνια για την μεγάλη γιορτή και η ώρα έφτασε. Η τελετή έναρξης του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ήταν πολύχρωμη, θορυβώδης από τις χιλιάδες βουβουζέλες και φαντασμαγορική. Στο κατάμεστο από 94.700 θεατές «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ οι οικοδεσπότες κέρδισαν τις πρώτες εντυπώσεις με το θέαμα που παρουσίασαν.

Οι ποδοσφαιρόφιλοι περίμεναν 4 χρόνια για την μεγάλη γιορτή και η ώρα έφτασε. Η τελετή έναρξης του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής ήταν πολύχρωμη, θορυβώδης από τις χιλιάδες βουβουζέλες και φαντασμαγορική. Στο κατάμεστο από 94.700 θεατές «Soccer City» του Γιοχάνεσμπουργκ οι οικοδεσπότες κέρδισαν τις πρώτες εντυπώσεις με το θέαμα που παρουσίασαν. Ο Αμερικανός τραγουδιστής ‘R’ Kelly τραγούδησε τον ύμνο του Μουντιάλ «Sign of a Victory» (Σημάδι της Νίκης) πλαισιωμένος από 1.581 μουσικούς, τραγουδιστές και χορευτές σε μία παράσταση που είχε έντονο το αφρικανικό στοιχείο. Στο γήπεδο παρέλασαν 32 παιδιά κρατώντας τις σημαίες των συμμετεχουσών χωρών, με τον 16χρονο Γιώργο Τουρλιάδη από την Αλεξανδρούπολη να είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας. Στην τελετή έναρξης του Μουντιάλ δεν παρέστη ο Νέλσον Μαντέλα λόγω πένθους.

Το βράδυ της Πέμπτης δόθηκε η ανεπίσημη «εκκίνηση» στο Παγκόσμιο Κύπελλο με μία μεγάλη συναυλία που έγινε στο «Orlando Stadium» στο Σοβέτο. Μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως η Shakira, οι Black Eyed Peas και η Alicia Keys, καθώς και Αφρικανοί καλλιτέχνες καλωσόρισαν τον κόσμο στη Νότιο Αφρική.

Η μασκότ του Μουντιάλ είναι o Zακούμι, μία ανθρωπόμορφη λεοπάρδαλη με πράσινα μαλλιά. Το όνομά της βγαίνει από το “ΖΑ”, τον διεθνή γραμμικό κώδικα της Νοτίου Αφρικής και το “Κούμι”, το οποίο σημαίνει “10” σε διάφορες αφρικανικές γλώσσες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:51