search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:24
MENU CLOSE

Με τον τζόγο ονειρεύονται κέρδη κανάλια και ραδιόφωνα…

02.03.2014 07:16
oldphotostzogos11393744591.jpg

Σε πρωταγωνιστές της «μικρής οθόνης» μετατρέπονται τα παιχνίδια του ραδιοτηλεοπτικού τζόγου με τη… βούλα της κυβέρνησης.

Σε πρωταγωνιστές της «μικρής οθόνης» μετατρέπονται τα παιχνίδια του ραδιοτηλεοπτικού τζόγου με τη… βούλα της κυβέρνησης. Πρώτα ήταν ο ειδικός φόρος τηλεόρασης που αναβλήθηκε επ’ αόριστον, ακολούθησε το «πανηγύρι» με τις ψηφιακές άδειες και τώρα έρχεται η απελευθέρωση των παιχνιδιών τζόγου σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Με διάταξη νόμου απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του 30% επί του μεικτού κέρδους από τα ποσά που προέρχονται από τη δραστηριότητα του τζόγου οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί ή όσοι κατέχουν την άδεια εκμετάλλευσης των τυχερών παιχνιδιών. Με άλλα λόγια, παρά τη «σίγουρη» επιτυχία που συνήθως «κρύβουν» αυτού του είδους τα τηλεπαιχνίδια το κράτος δεν θα «απολαύσει» ούτε ευρώ τσακιστό…

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τον νόμο 4209/21.  11.2013 η διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών μέσω ραδιοτηλεοπτικών μέσων επιτρέπεται, μέχρι να εκδοθεί ο Κανονισμός Διεξαγωγής και Ελέγχου Παιγνίων (από την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων – ΕΕΕΤ), κάτω από δύο προϋποθέσεις: 1) αποδοχή εκ μέρους του παρόχου των γενικών αρχών και κανόνων διεξαγωγής των παιγνίων και 2) απόδοση των δικαιωμάτων του Δημοσίου, σύμφωνα με τον νόμο (Ν.4002/2011 περί 30%), και του φόρου στα κέρδη των παικτών.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η «Αυγή», για όσο διάστημα δεν εκδίδεται από την ΕΕΕΤ ο κανονισμός διεξαγωγής και ελέγχου παιγνίων μπορούν να προβάλλονται ραδιοτηλεοπτικά τυχερά παιχνίδια, χωρίς οι εταιρείες να υποχρεούνται στην καταβολή των δικαιωμάτων του ελληνικού Δημοσίου.

«Σε μία περίοδο οικονομικής ασφυξίας για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών και ενώ είναι γνωστό ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης ο τζόγος θεωρείται διεθνώς ένας επιπλέον κίνδυνος για τους πολίτες, η κυβέρνηση απελευθερώνει τη συνεχή μετάδοση παιχνιδιών τζόγου από τα ραδιόφωνα και την τηλεόραση», αναφέρει η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της. Καταγγέλλοντας, παράλληλα, την κυβέρνηση η οποία με ειδική ρύθμιση απαλλάσσει τους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς και τις εταιρείες παραγωγής τέτοιων παιχνιδιών από την καταβολή φόρου (30% επί του μεικτού κέρδους).

Από την πλευρά του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί το ΕΣΡ να πάρει θέση και να καταγγείλει τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, η οποία περιορίζει τον ενημερωτικό, ψυχαγωγικό και πολιτιστικό χαρακτήρα ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19