search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Εκλογές, λίγο κρασί,λίγο θάλασσα

02.03.2014 10:01

Σε λίγες  μέρες θα συμπληρωθεί το παζλ των υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια τόσο  των ευρωεκλογών όσο και των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.



Σε λίγες  μέρες θα συμπληρωθεί το παζλ των υποψηφίων για τα ψηφοδέλτια τόσο  των ευρωεκλογών όσο και των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι επιλογές των προσώπων ήταν και θα είναι κομματικές- με ελάχιστες εξαιρέσεις- αφού οι ηγεσίες,είτε ξεκάθαρα,είτε συγκαλυμμένα και υποκριτικά διάλεξαν τους υποψηφίους με βάση εσωκομματικές ισορροπίες και αρχηγικές προτιμήσεις.

Το πάζλ που γράφουμε στην αρχή,συμπληρώνεται με ορισμένους εκλεκτούς των οικονομικών συμφερόντων,τόσο σε εθνικό επίπεδο- Περιφερειάρχες,δήμαρχοι μεγάλων πόλεων- όσο και σε τοπικό επίπεδο με κάθε είδους παράγοντες που επιδιώκουν εκλογή δημάρχου  δική τους  επιρροής και εξάρτησης.


Οι ευρωεκλογές θα έχουν χαραχτήρα εθνικής αναμέτρησης,η δημοψηφίσματος όπως αρέσκεται να τις ονομάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και να αντιδρούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,αφού οι πολίτες θα κληθούν να συγκρίνουν ´πολιτικές θέσεις που έχουν να κάνουν με την στάση της Ευρώπης σε ότι αφορά την ελληνική κρίση, τις προτάσεις για το πως θα απαλλαγούμε από τα μνημόνια,τον ρόλο που πρέπει να παίξει το Ευρωκοινοβούλιο και η Επιτροπή για την στρατηγική που πρέπει να επιλεγεί τα επόμενα χρόνια για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το ίδιο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης.


Κακά τα ψέματα. Αυτή η μάχη είναι πολιτική και έτσι θα μετρήσουμε κερδισμένους και χαμένους το βράδυ της 18ης Μαΐου. Από το αποτέλεσμα αυτό θα εξαρτηθεί αν και πόσο χρόνο θα "αγοράσει" η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,η αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει ρεύμα νίκης και θα μπει σε τροχιά εξουσίας.


Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα έχουν άλλο "μετρητή" για τα κόμματα,τις κινήσεις πολιτών και ορισμένους υποψηφίους. Εδώ,σημαντικό ρόλο για το ποιοι θα είναι νικητές  και ηττημένοι θα παίξουν τα πρόσωπα των υποψηφίων Περιφερειαρχών και δημάρχων .


Οι μέχρι τώρα επιλογές σε σημαντικές Περιφέρειες και Δήμους δεν είναι οι καλύτερες.  Ας περιμένουμε όμως να δούμε θέσεις,δεσμεύσεις,προγράμματα και συγκρότηση ψηφοδελτίων για να κρίνουμε συνολικά.


Πάντως,μέχρι στιγμής,ΝΔ, και ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κάνει και τις καλύτερες επιλογές σε κεντρικό επίπεδο…


Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές του Μαΐου θα είναι μια σκληρή πολιτική αναμέτρηση και αν κάποιοι νομίζουν πως θα επικρατήσουν με λογικές…"τσιριμπίμ τσιριμπόμ",η με στυλ του τύπου,"λίγο κρασί,λίγο θάλασσα και τ'αγόρι μου",θα κάνουν λάθος…



Υ/Γ: Για τον φίλο μου τον Σταύρο Θεοδωράκη που ανακοίνωσε κόμμα τι να πω; Καλώς τα παιδιά!


Να του αφιερωσω ενα στιχο του Ακη Πάνου που λέει: " Ετούτο είναι ωκεανός, τα άλλα είναι στάλα"

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 01:35