search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:02
MENU CLOSE

Το «Ποτάμι κλέβει ιδέες από την Αριστερά»

04.03.2014 05:41
Το «Ποτάμι κλέβει ιδέες από την Αριστερά» - Media

Ως «κλέφτη ιδεών της Αριστεράς και των φιλελεύθερων δυνάμεων» χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης το «Ποτάμι», χωρίς τελικά να ανακοινώσει αναλυτικά το ψηφοδέλτιό του.

Ως «κλέφτη ιδεών της Αριστεράς και των φιλελεύθερων δυνάμεων» χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης το «Ποτάμι», χωρίς τελικά να ανακοινώσει αναλυτικά το ψηφοδέλτιό του.
Όπως είπε, πρόκειται για ένα κίνημα «που κλέβει ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις. Γιατί σήμερα απαιτούνται λύσεις», προσθέτοντας, μεταξύ άλλων: «Δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι με το Ποτάμι θα 'ναι όλα επαναστατικά, θα είναι όμως διαφορετικά».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι το κίνημα πρεσβεύει την πολιτική χωρίς κομματικό παρελθόν, λέγοντας ότι οι πολιτικοί έχουν το αμάρτημα του παρελθόντος, ενώ το Ποτάμι, όχι.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Μάιο τελειώνει το μνημόνιο και πλέον τίθεται το ερώτημα αν το εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση θέλουμε να προέλθει από την κοινωνία, η οποία και βιώνει το πρόβλημα.
Πρόσθεσε ότι αν εκλεγεί ο συνδυασμός του στο Ευρωκοινοβούλιο, θα αποφασίσουν αφού πάνε στις Βρυξέλλες σε ποια ομάδα θα ενταχθούν, αφού δώσουν ένα διάστημα μερικών εβδομάδων για να αποφασίσουν.
Σχολιάζοντας τις υποψηφιότητες για την Κομισιόν, είπε ότι οι υποψήφιοι υπερασπίζονται το χθες και τις γραφειοκρατικές ελίτ.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του κόμματος, είπε ότι τα γραφεία είναι «προσφορά μιας κυρίας» και ότι όσοι θέλουν θα μπορούν να συνεισφέρουν με 10 ευρώ μέσω του site. Όπως ανέφερε, ήδη υπάρχουν 6.000 άτομα που προσφέρονται να δώσουν τα 10 ευρώ, αλλά ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί τεχνικά η σχετική δυνατότητα.

Αν και τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο δεν αναφέρθηκαν, ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε τα άτομα που συμβουλεύουν ή στηρίζουν το «Ποτάμι»:
Μεταξύ αυτών, ο σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης, ο συγγραφέας Νίκος Δήμου, ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ,  ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, η καθηγήτρια Φιλοσοφίας Βάσω Κιντή, η εκδότρια Αναστασία Λαμπρία, η τσιγγάνα κοινωνική λειτουργός Μαρία Δημητριάδου, η φωτογράφος Ολυμπία Κρασαγάκη, ο αρχιτέκτονας Δημήτρης Κοντοπίδης, η γιατρός Άννα Ευφραιμίδου, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης (βραβείο καλύτερου δημόσιου λειτουργού στον κόσμο) ο πρόεδρος του αθλητικού Πρωτέα στο Νέο Κόσμο
Δημήτρης Κυριακόπουλος, ο ξυλουργός Γαβρίλης Μαυρογιάννης, ο πρώην πολίστας 
Γιώργος Μαυρωτάς, ο στιχουργός Νίκος Ξυδάκης, ο ηθοποιός Νίκος Ορφανός, ο σκηνοθέτης Γιώργος Παπαληός, ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης, ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, η δημοσιογράφος Χριστίνα Ταχιάου, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Σταύρος Τσακυράκης, ο καθηγητής Χάγκεν Φλάισερ, η αμπελουργός Ζαχαρούλα Λούδα, η  καθηγήτρια κοινωνιολογίας Αννα Ληδάκη, ο οικονομολόγος Χάρης Μαθιόπουλος, ο καθηγητής Νίκος Μαρατζίδης, η υδροβιολόγος Αναστασία Μηλιού, η Γιούλη Μενουδάκου, η Ντάνα Παρασκευοπούλου, ο Θανάσης Σκόκος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:59