search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:38
MENU CLOSE

Άριες για μια «δανεική» καρδιά

04.03.2014 22:00
Άριες για μια «δανεική» καρδιά - Media

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να φτάσουν τα όρια και, όταν τα ξεπεράσουν, συνεχίζουν ακόμη πιο πέρα. Η Ζωή Κωσταρίδη είναι μια απ’ αυτούς.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορεί να φτάσουν τα όρια και, όταν τα ξεπεράσουν, συνεχίζουν ακόμη πιο πέρα. Η Ζωή Κωσταρίδη είναι μια απ’ αυτούς. Η ιστορία της, εκτός από συγκίνηση, κρύβει δύναμη και ελπίδα. Το 2004, η Ζωή έκανε μεταμόσχευση καρδιάς. Ήθελε όμως να γίνει μητέρα κι ας ήταν οι γιατροί επιφυλακτικοί και οι συγγενείς ανήσυχοι. Η νεαρή γυναίκα ώς τα 13 της ήταν μια συνηθισμένη έφηβη. Έπαιζε βόλεϊ, έβγαινε βόλτα με τις φίλες της. Ώσπου ήρθαν τα πάνω κάτω. Ένα απλό κρυολόγημα την έστειλε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διέγνωσαν «διατατική μυοκαρδιοπάθεια». Της εξήγησαν ότι η καρδιά της ήταν λίγο μεγαλύτερη. «Σιγά το πράγμα» σκέφτηκε η Ζωή ανυπομονώντας να γυρίσει στο σπίτι της.

Δεν ξέρω τι σκεφτόταν εκείνο το πρωινό η Ζωή. Τα επόμενα δεκαεπτά χρόνια έμοιαζαν με περιπετειώδη ταινία. Έρωτας, ξενοιασιά, ταξίδια και μετά… πόνος, κυνήγι εντατικών μέσα στη νύχτα. Ώσπου στα 30 της η πάθηση είχε μετατραπεί σε «βαριά καρδιακή ανεπάρκεια». Η λύση, μια: «μεταμόσχευση καρδιάς». Έπειτα από δύο μήνες στη λίστα αναμονής, χτύπησε το τηλέφωνο. Η… νέα καρδιά ήταν καθ’ οδόν.

Εκείνο το ανοιξιάτικο βράδυ έγινε το θαύμα. Και όπως συμβαίνει σε όλες τις ιστορίες με καλό τέλος, η Ζωή Κωσταρίδη στις 18 Απριλίου 2011 έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι και έγινε η πρώτη μεταμοσχευμένη με καρδιά στην Ελλάδα που γίνεται μητέρα μετά τη μεταμόσχευση. Σήμερα, στα 38 της πια, αισθάνεται καλύτερα από ποτέ, ζωντανή και δυνατή, «με τα όνειρά μου πίσω στη θέση τους».

Ανταποκρινόμενος σε μια σύγχρονη κοινωνική ανάγκη, ο σύλλογος Καρδιοπνευμονοπαθών Aσθενών, διοργανώνει μια εορταστική συναυλία για την Ημέρα της Γυναίκας και τα 25 χρόνια από τη μεταμόσχευση καρδιάς της πρώτης γυναίκας στην Ελλάδα. Μια μουσικοχορευτική παράσταση με άριες, βαλς και πόλκες, που θα ερμηνεύσουν η Βασιλική Καραγιάννη και η Κατερίνα Ρούσσου, ενώ επιλεγμένοι χοροί των Στράους και Τσαϊκόφσκι σε χορογραφίες της Κατερίνας Ροδίου θα παρουσιαστούν από τις «45 μικρές χορεύτριες», για καλό σκοπό.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 22:37