search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:23
MENU CLOSE

Ο Ομπάμα, η Μοσάντ και οι δολοφονίες Ιρανών επιστημόνων

05.03.2014 22:00
Ο Ομπάμα, η Μοσάντ και οι δολοφονίες Ιρανών επιστημόνων - Media

Ο κόσμος των μυστικών υπηρεσιών είναι τόσο σκοτεινός και πολύπλοκος όσο και οι ταινίες οι οποίες πραγματεύονται ανάλογα θέματα.

Ο κόσμος των μυστικών υπηρεσιών είναι τόσο σκοτεινός και πολύπλοκος όσο και οι ταινίες οι οποίες πραγματεύονται ανάλογα θέματα.
 
Το νέο βιβλίο του αναλυτή του δικτύου CBS, Νταν Ραβίβ, αποκαλύπτει το σχέδιο δολοφονίας Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων που είχε εκπονήσει η Μοσάντ και το οποίο σταμάτησε (σύμφωνα με τον συγγραφέα) μετά από παρέμβαση του προέδρου Ομπάμα.
 
Ο Ραβίβ έχει ήδη εκδώσει ένα βιβλίο που αφορά τη δράση των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ και στις έρευνες που έκανε για την επανέκδοση του με νέα στοιχεία, έπεσε πάνω στην αποκάλυψη – βόμβα.
 
Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο ίδιος, η Μοσάντ είχε ήδη προβληματισμούς για το αν έπρεπε να συνεχίσει το «πρόγραμμα» αλλά η παρέμβαση του Αμερικανού προέδρου υπήρξε καταλυτική.
 
Η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ είχε αποφασίσει, με το φόβο κάποιοι από τους καλύτερους πράκτορες της να συλληφθούν και να εκτελεστούν, να επικεντρώσει τη δράση της στην προσπάθεια να αποκαλύψει ότι το Ιράν δεν τηρούσε την συμφωνία με τις 6 χώρες της Δύσης για περιορισμό και αφοπλισμό του πυρηνικού του προγράμματος.
 
Από το 2007 μέχρι πρόσφατα, τουλάχιστον πέντε κορυφαίοι Ιρανοί πυρηνικοί επιστήμονες είχαν δολοφονηθεί με πανομοιότυπο τρόπο: μια μοτοσικλέτα προσέγγιζε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και κολλούσε πάνω στο όχημα μια βόμβα με μαγνήτη.
 
Μεταξύ των θυμάτων ήταν ο επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος ενώ τον Οκτώβριο εκτελέστηκε ο Μοζτάμπα Αχταμπί, διοικητής του προγράμματος «Cyber War».
 
Η δολοφονία του Αχταμπί θεωρήθηκε ως εμφανής προσπάθεια να τορπιλιστεί η συνάντηση μεταξύ του Ιράν και των 5 μελών του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ συν την Γερμανία.
 
Το Ισραήλ ουδέποτε ανέλαβε την ευθύνη των δολοφονιών αυτών (φυσικά…) και μάλιστα το 2012 ‘ένα ρεπορτάζ του NBC κατέδειξε ως υπεύθυνη την ιρανική εξτρεμιστική οργάνωση «Μουτζαχεντίν ε Καλκ». Οι αρχές του Ιράν θεωρούν ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ελέγχεται από το Ισραήλ το οποίο κατηγορούν ότι έβαλες πράκτορές του ανάμεσα στα μέλη της.
 
Όσον αφορά το πυρηνικό του πρόγραμμα, ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί ανακοίνωσε ότι η χώρα του το εγκαταλείπει γιατί «είναι αμαρτωλό»!
 
Η φωτογραφία είναι από την έκρηξη στο αυτοκίνητο του πυρηνικού επιστήμονα Μουσταφά Αχμαντί Ροσάν τον Ιανουάριο του 2012. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:22