search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:38
MENU CLOSE

Ο Μαδούρο κλείνει τη “διώρυγα” Βενεζουέλας – Παναμά

06.03.2014 08:03
Ο Μαδούρο κλείνει τη \"διώρυγα\" Βενεζουέλας - Παναμά - Media

«Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών να μείνει εκεί που είναι». Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκλεισε το ζήτημα της μεσολάβησης του διεθνούς Οργανισμού για την εκτόνωση της κοινωνικής αναταραχής στη χώρα του. 

«Ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών να μείνει εκεί που είναι». Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος της Βενεζουέλας έκλεισε το ζήτημα της μεσολάβησης του διεθνούς Οργανισμού για την εκτόνωση της κοινωνικής αναταραχής στη χώρα του. 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι διακόπτει διπλωματικές σχέσεις με τον Παναμά, τη χώρα που στήριξε τη σχετική πρωτοβουλία.

«Μην έρθουν μετά να μας παραπονεθούν και να παραστήσουν τα θύματα, γιατί ξεκαθαρίσαμε διά της διπλωματικής οδού την απόφαση της επαναστατικής κυβέρνησης της Βενεζουέλας» συμπλήρωσε.

Οι δηλώσεις Μαδούρο έγιναν ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επίσημες εκδηλώσεις για τον ένα χρόνο από τον θάνατο του Ούγκο Τσάβες. Στο Καράκας βρέθηκαν ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο, της Βολιβίας Έβο Μοράλες και της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγα.

Παρών, ο αντιπρόεδρος της Αργεντινής Αμάδο Μπουδού και ο ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης της Βραζιλίας Μάρκο Αουρέλιο Γκαρσία.

Η αντιπολίτευση από την πλευρά της είχε αποφασίσει να μην πραγματοποιήσει διαδηλώσεις, «σεβόμενη στα αισθήματα ενός τμήματος του λαού» απέναντι στην επέτειο του θανάτου του Τσάβες.

Υπήρξαν πάντως και ομάδες που δεν υπάκουσαν στην απόφαση, κλείνοντας δρόμους με στόχο να προκαλέσουν όσο δυνατόν μεγαλύτερη αναστάτωση στη μετακίνηση των επίσημων προσκεκλημένων.

Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε το βράδυ με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Mi amigo Hugo», το οποίο σκηνοθέτησε ο Αμερικανός Όλιβερ Στόουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33