search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:52
MENU CLOSE

Σοκαριστικό βίντεο από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

07.03.2014 06:50
Σοκαριστικό βίντεο από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού - Media

Εικόνες ντροπής από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού
«Άγιος Παύλος» ήρθαν στη δημοσιότητα μέσα από βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Εικόνες που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να μείνει ανεπηρέαστος εμπεριέχει το βίντεο που δημοσιεύει tovima.gr μέσα από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος». Με κυρίαρχα στοιχεία την «ασφυξία» του χώρου και τη βρωμιά, η λήψη του οπτικού υλικού συνοδεύεται από μικρές συνεντεύξεις – σχόλια ως προς τις συνθήκες νοσηλείας κρατουμένων.

«Θα πεθάνουμε από τη βρωμιά», ακούγεται χαρακτηριστικά τη στιγμή που η κάμερα δείχνει ακαθαρσίες, ενώ ασθενής κάνει λόγο ακόμη και για έλλειψη φροντίδας από τους γιατρούς, μέσα κι έξω από τον Κορυδαλλό, στα όρια του «κανιβαλισμού».
 
«Σε 25 τ.μ. ζούμε 19 άνθρωποι» καταγγέλλει κρατούμενος, δείχνοντας μεταξύ άλλων τη συμβίωση οροθετικού σε τελικό στάδιο και πάσχοντα από σακχαρώδη διαβήτη που βρίσκεται σε αναπηρική καρέκλα.
 
«Αναμφισβήτητα, είναι δυσχερής η εικόνα του νοσοκομείου, καθώς συνωστίζονται ασθενείς κρατούμενοι» σχολιάζει ο κ. Μαρίνος Σκανδάμης, γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
 
«Είναι σαφές ότι πρόκειται για κραυγή αγωνίας ανθρώπων που έχουν την ατυχία να είναι και ασθενείς και κρατούμενοι. Όσον αφορά τη μετάδοση ασθενειών, μπορώ με σιγουριά να πω -όπως οι γιατροί μάς διαβεβαιώνουν- ότι οι όποιοι ασθενείς μπαίνουν σε καθεστώς απομόνωσης και θεραπείας».
 
Συμπληρώνει, δε, ότι «μόνο μέσα σε δύο χρόνια οι οροθετικοί αυξήθηκαν από 45 σε 139 στις φυλακές Κορυδαλλού. Το σημαντικό είναι ότι τους προσεχείς δυο μήνες θα ολοκληρωθεί ειδική πτέρυγα για τους οροθετικούς, με ξεχωριστή είσοδο, στην οποία και θα μεταφερθούν 80 ασθενείς. Παράλληλα, έχει ήδη περάσει η ρύθμιση για την αποσυμφόρηση των φυλακών και υπάρχουν σκέψεις για επέκτασή της κατά έξι μήνες, έτσι ώστε να αυξηθούν οι αποφυλακίσεις».
 
Ο κ. Σκανδάμης τονίζει ιδιαίτερα το πρόβλημα της ιατρικής υποστελέχωσης και επισημαίνει ότι επίκειται η πρόσληψη 39 γιατρών, εκ των οποίων οι πέντε θα κατευθυνθούν στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού. «Η συνεργασία εξάλλου των αρμοδίων υπουργών, του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έχει στην ατζέντα της την ένταξη του νοσοκομείου του Κορυδαλλού στο ΕΣΥ, έτσι ώστε να υπάρχει παρακολούθηση της μονάδας από το εθνικό σύστημα υγείας» σημειώνει.
 
(Αναδημοσίευση από το www.tovima.gr)
 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:51