19/12/2018 16:48:50

Ο Δαλάι Λάμα στηρίζει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων

Ο Δαλάι Λάμα στηρίζει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων - Media
 
Προσωπική υπόθεση του κάθε ανθρώπου χαρακτήρισε ο εξόριστος πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα, τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων καταδικάζοντας την ομοφοβία ως πράξη παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 
«Είναι μια προσωπική υπόθεση. Αν δύο άνθρωποι, ένα ζευγάρι, πιστεύουν ότι είναι πιο βολικό, ικανοποιούνται περισσότερο και οι δύο πλευρές συμφωνούν, τότε συμφωνώ», δήλωσε ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ σε συνέντευξή που παραχώρησε στον δημοσιογράφο Λάρι Κιγκ η οποία θα μεταδοθεί στις 10 Μαρτίου.
 
 «Αυτό νομίζω ότι είναι μια προσωπική υπόθεση. Οι άνθρωποι που έχουν πίστη ή που έχουν ειδικές παραδόσεις, τότε θα πρέπει να πορεύονται σύμφωνα με τις δικές τους παραδόσεις. Υπάρχουν διαφορετικά είδη σεξουαλικής συμπεριφοράς, οπότε θα πρέπει να τα ακολουθείς σωστά» πρόσθεσε ο ο Δαλάι Λάμα.
 
Ο πνευματικός ηγέτης του Θηβέτ καταδίκασε επίσης τις πράξεις βίας κατά των ατόμων που ανήκουν στο κίνημα των ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουλ) λέγοντας «ότι οι διώξεις, η βία, κατά των ομοφυλόφιλων δεν είναι κάτι καλό. Είναι παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
 
Τέλος ενθάρρυνε τους ανθρώπους να ακολουθήσουν τις δικές τους προσωπικές θρησκευτικές παραδόσεις και να αποφευχθεί η «παράνομη σεξουαλική σχέση». 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.