22/01/2019 05:24:35
21.10.2009

Λιτότητα διαρκώς

Λιτότητα διαρκώς - Media

Με σκληρά μέτρα λιτότητας συμπληρώνεται—υπό την πιεστική  εποπτεία  των Βρυξελλών- η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Η συμμετοχή του Γ. Παπακωνσταντίνου  στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών των χωρών του eurogroup εξελίχθηκε σε μια οδυνηρή διαπίστωση για την  κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Πρόσφερε ωστόσο στην κυβέρνηση και μια καλή δικαιολογία για σφιχτή οικονομική πολιτική.

O πρόεδρος της ευρωζώνης Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, ο κοινοτικός επίτροπος Χοακίμ Αλμούνια και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλωντ Τρισέ με μια φωνή απηύθυναν στην πρόσφατη συνεδρίαση του eurogroup αυστηρή προειδοποίηση στην χώρα μας να καταβάλει σοβαρή προσπάθεια για τη βελτίωση των οικονομικών της και για τη μείωση του ελλείμματος.

Με απλά λόγια, έστειλαν τελεσίγραφο στη νέα κυβέρνηση να λάβει μέτρα με τον προϋπολογισμό του 2010, προκειμένου να ξεκινήσει η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος που έχει ξεφύγει και ανέρχεται στα επίπεδα του 12% του ΑΕΠ.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης επέπληξαν την Ελλάδα για την εμφανή έλλειψη αξιοπιστίας όσον αφορά στα στατιστικά στοιχεία για τα ελλείμματα της χώρας, ενώ προειδοποίησαν τη νέα κυβέρνηση να ισορροπήσουν τα δημοσιονομικά μεγέθη.

Για πρώτη φορά μάλιστα, ο Γιουνγκέρ κατηγόρησε τόσο ανοιχτά την χώρα μας για στατιστικές ανακολουθίες επισημαίνοντας ότι η Ε.Ε. θέλει σοβαρά στατιστικά στοιχεία και δηλώνοντας κατηγορηματικά «το παιχνίδι τελείωσε, χρειαζόμαστε σοβαρά στατιστικά!»

Φαίνεται ότι ήλθε η ώρα να πληρώσουμε το λογαριασμό για 30 χρόνια δημιουργικής λογιστικής…

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.