search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:24
MENU CLOSE

Σουφλέ με πατάτες

07.03.2014 08:26

Αξιοποιήστε τις βραστές πατάτες που σας έχουν περισσέψει, δημιουργώντας ένα νέο φαγητό: το πιο απολαυστικό σουφλέ πατάτας που έχετε δοκιμάσει!

Αξιοποιήστε τις βραστές πατάτες που σας έχουν περισσέψει, δημιουργώντας ένα νέο φαγητό: το πιο απολαυστικό σουφλέ πατάτας που έχετε δοκιμάσει!
 
Υλικά
4 βραστές πατάτες
5 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή, ψιλοκομμένη
¾ φλιτζ. τσαγ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ.  ελαιόλαδο

Για την μπεσαμέλ:
4 φλιτζ. τσαγ. γάλα φρέσκο
6 κ.σ. μαργαρίνη
7 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
4 κ.σ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
 
Εκτέλεση
 
Πρώτα, φτιάχνετε τη μπεσαμέλ. Σε μία κατσαρόλα ζεστάνετε τη μαργαρίνη. Σε ένα μπολ ρίξτε το γάλα και προσθέστε  λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα.

Ρίξτε το μίγμα στην κατσαρόλα με τη μαργαρίνη και ανακατέψτε γρήγορα με το σύρμα  μέχρι να πάρει βράση και να αρχίσει να πήζει. Αφού πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε τη να χλιαρύνει.

Κατόπιν προσθέστε το μοσχοκάρυδο, αλατοπιπερώστε και τέλος ρίξτε το αυγό, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν τα υλικά.

Αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο ένα μέτριο πυρέξ και στρώστε τις βρασμένες πατάτες, αφού πρώτα τις κόψετε σε ροδέλες. Καρυκεύστε με αλατοπίπερο, προσθέστε το ζαμπόν ή τη γαλοπούλα και τη γραβιέρα.

Καλύψτε από πάνω με την μπεσαμέλ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50’-1 ώρα, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ και να φουσκώσει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:24