search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:58
MENU CLOSE

Σοκολατένιο κέικ χωρίς αλεύρι

07.03.2014 08:28

Κι όμως, μπορείτε να απολαύσετε ένα είδος κέικ, χωρίς να επιβαρύνετε τη διατροφή σας με αλεύρι. Απλά, νόστιμα, οικονομικά και υγιεινά! 

Κι όμως, μπορείτε να απολαύσετε ένα είδος κέικ, χωρίς να επιβαρύνετε τη διατροφή σας με αλεύρι. Απλά, νόστιμα, οικονομικά και υγιεινά! Προσοχή μόνο, πασπαλίστε το με τη ζάχαρη μόνο αφού κρυώσει, για να μην υγροποιηθεί η ζάχαρη. 
 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 8
ΨΗΣΙΜΟ: 30-35΄
 
Υλικά
180 γρ. βούτυρο αγελαδινό
220γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
6 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 
1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, για το άλειμμα
120 γρ. ζάχαρη άχνη,για την επικάλυψη
 
Εκτέλεση
 
Αλείψτε με λίγο βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (είτε με αποσπώμενο πάτο) και αφήστε τη στην άκρη.
 
Κόψτε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ μαζί με το βούτυρο. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 30΄΄ σε χαμηλή ισχύ να λιώσουν. Ανακατέψτε τα έπειτα με κουτάλι να ομογενοποιηθούν.
 
Κατόπιν προσθέστετους κρόκους και ανακατέψτε με έναν αυγοδάρτη να ενσωματωθούν. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γυαλίσει το μείγμα και να έχετε μια μαρέγκα που σχηματίζει σκληρές κορυφές στην επιφάνεια.
 
Προσθέστε το 1/4 της μαρέγκας στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέστε και την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
 
Αδειάστε το μείγμα για το κέικ στη φόρμα που ετοιμάσατε στην αρχή και ψήστε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 °C στον αέρα για περίπου 30΄-35΄ μέχρι το κέικ να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της φόρμας.
 
Ξεφορμάρετε και μεταφέρετε το κέικ σε μια πιατέλα. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 17:58