search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:26
MENU CLOSE

Ευρωπαϊκό άδειασμα στον Γιάννη Μανιάτη

06.03.2014 22:00
Ευρωπαϊκό άδειασμα στον Γιάννη Μανιάτη - Media

Έκθετο αφήνει τον έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος και προεδρεύοντα της ΕΕ, Γιάννη Μανιάτη, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου της Greenpeace, Jorgo Riss.

Έκθετο αφήνει τον έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος και προεδρεύοντα της ΕΕ, Γιάννη Μανιάτη, ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου της Greenpeace, Jorgo Riss.
 Πριν από λίγες ημέρες ο Γιάννης Μανιάτης σε άτυπη συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους υποστήριξε ότι την πρότασή του για τα μεταλλαγμένα στηρίζουν οι 10 μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις (Green 10) με τις οποίες συναντήθηκε στις Βρυξέλλες. Στην ερώτηση, μάλιστα, πώς είναι τότε δυνατόν το ελληνικό γραφείο  της Greenpeace να τον χαρακτηρίζει «υπουργό των μεταλλαγμένων», υπαινίχθηκε ότι  υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ του ελληνικού και του ευρωπαϊκού γραφείου της διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης.
Στους ισχυρισμούς του Γιάννη Μανιάτη απάντησε με επιστολή του ο διευθυντής του ευρωπαϊκού γραφείου της Greenpeace. Ο Jorgo Riss επισημαίνει ότι οι  Green 10, διαφωνούν  με  την ελληνική πρόταση της Προεδρίας, όπως παρουσιάστηκε στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος στις 3 Μαρτίου και δεν θεωρούν ότι είναι μια καλή βάση για συζήτηση.  Συγκεκριμένα αναφέρει: «Όπως έχουν τα πράγματα, η πρόταση της Προεδρίας είναι πολύ κοντά στην αρχική πρόταση της Επιτροπής και, ως εκ τούτου φέρει πολλές από τις νομικές και πολιτικές αδυναμίες της, όπως προσδιορίζονται από τη νομική υπηρεσία του Συμβουλίου το 2010 και όπως προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε πρώτη ανάγνωση το 2011».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15