search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:14
MENU CLOSE

Φιλέτο γαλοπούλας με μέλι και θυμάρι

07.03.2014 22:00

Ιδανική λύση για την περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε κάτι εύκολο, άκοπο και εύγευστο. Προσοχή, μην ρίξετε αλάτι, γιατί η σόγια σος είναι αρκετά αλμυρή από μόνη της.

Ιδανική λύση για την περίπτωση που θέλετε να απολαύσετε κάτι εύκολο, άκοπο και εύγευστο. Προσοχή, μην ρίξετε αλάτι, γιατί η σόγια σος είναι αρκετά αλμυρή από μόνη της.

ΜΕΡΙΔΕΣ: 4
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 10 ΛΕΠΤΑ

Υλικά
4 φιλέτα γαλοπούλας
½ φλιτζ. τσαγ. σόγια σος
½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1 1/2 κουταλιά μέλι (κατά προτίμηση θυμαρίσιο)
Λίγο θυμάρι αποξηραμένο
Μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Σουσάμι, για το  γαρνίρισμα
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο, φαρδύ μπολ ανακατέψτε τη σόγια σος, το σκόρδο σε σκόνη, το θυμάρι και το πιπέρι. Βάλτε μέσα τα φιλέτα και αφήστε να μαριναριστούν για 2 ώρες περίπου (αν τα βάλετε στο ψυγείο, φροντίστε το μπολ να έχει καπάκι).
Ζεστάνετε λίγο ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και ρίξτε μέσα τα φιλέτα να τηγανιστούν, χωρίς να τα στραγγίσετε τελείως από το υγρό μείγμα, γυρίζοντάς τα τακτικά.

Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, τα περιχύνετε με το μέλι, χαμηλώνετε την φωτιά και τα αφήνετε για 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να έχετε μία παχύρρευστη σάλτσα.

Αποσύρετε από το τηγάνι, πασπαλίστε τα με σουσάμι και σερβίρετε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:09