search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:18
MENU CLOSE

Γλυκό σιμιγδαλάτο

07.03.2014 22:00

Θυμίζει ραβανί και σάμαλι, αλλά δεν είναι… Είναι όμως ένα γευστικότατο, ζουμερό γλυκό, το οποίο ταιριάζει να συνοδέψετε με μία μπάλα παγωτού!

Θυμίζει ραβανί και σάμαλι, αλλά δεν είναι… Είναι όμως ένα γευστικότατο, ζουμερό γλυκό, το οποίο ταιριάζει να συνοδέψετε με μία μπάλα παγωτού!
 
ΜΕΡΙΔΕΣ: 10-12
ΨΗΣΙΜΟ:20 ΛΕΠΤΑ
 
Υλικά
1 πακέτο σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
300 γρ. ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ.  βούτυρο αγελαδινό,  λιωμένο
1 κ.σ. μαγειρική σόδα, διαλυμένη στο χυμό ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 λεμόνι
3 κ.σ.  λικέρ πορτοκάλι
Για το σιρόπι
3 φλιτζ. τσαγ.  νερό
½ φλιτζ. τσαγ. ζάχαρη 
 
Εκτέλεση
 
Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε με μίξερ χειρός ( ή μίξερ αν έχετε, χρησιμοποιώντας το εξάρτημα σύρμα) το σιμιγδάλι, το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τη σόδα, το λικέρ και το ξύσμα.

Αφού ομογενοποιηθούν και φουσκώσει το μείγμα, το τοποθετείτε σε ένα ταψί μετρίου μεγέθους και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, για 20’, μέχρι να ροδίσει.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 15’ και στη συνέχεια περιχύνετε το ζεστό γλυκό με το ζεστό σιρόπι, να απορροφηθεί.
Μόλις το γλυκό έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια τετράγωνα ή μπακλαβαδωτά.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:17