search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:27
MENU CLOSE

Ο Αλέξης Τσίπρας, το «Ποτάμι» και η… Barbie του success story

07.03.2014 19:18
Ο Αλέξης Τσίπρας, το «Ποτάμι» και η... Barbie του success story - Media

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε το  «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του σε σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής. Zήτημα ζωής ή θανάτου για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές.

Με σκληρή γλώσσα σχολίασε το  «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη, ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του σε σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αττικής.
 
«Εμείς δεν ερχόμαστε από τα σαλόνια όπου συγκεντρώνονται υπογραφές για νέα «κοκτέιλ», «νέους μπάρμαν» και «νέους σερβιτόρους» της παλιάς πολιτικής. Δεν μας γέννησε η τηλεοπτική δημοκρατία και δεν μας κανάκεψαν οι μεγιστάνες της διαπλοκής και του πλούτου. Δεν είμαστε σπορά της τύχης, ούτε υβρίδια του σάπιου συστήματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Πρόσθεσε «ερχόμαστε από μακριά και έχουμε όχι μόνο τη θέληση, αλλά και την εμπειρία της αναμέτρησης στα πεδία των τίμιων μαχών. Γι' αυτό δεν έχουμε την αυταπάτη ότι ο δρόμος του λαού προς τη χειραφέτηση, θα είναι ομαλός και ανθόσπαρτος. Οι δυνάμεις του χτες θα κάνουν ότι μπορούν για να αποφύγουν το σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας»
 
Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ζήτημα ζωής ή θανάτου για την Ελλάδα.
 
«Αν για την Ευρώπη οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές είναι μάχη ζωής και θανάτου. Και το λέω αυτό μετά λόγου γνώσεως κι όχι για λόγους κάποιας εκλογικής σκοπιμότητας»
 
Παράλληλα άφησε αιχμές για την κυβέρνηση λέγοντας ότι «από σήμερα, και μέχρι τις εκλογές θα δούμε και θα ακούσουμε πολλές κρότου λάμψης να σκάνε στο επίπεδο της κυβερνητικής και μνημονιακής προπαγάνδας».
 
Και συνέχισε:
 
 «Θα τους δούμε να ταΐζουν από τη μια μεριά το μπαμπούλα του φόβου, της χρεοκοπίας, της δραχμής, το φόβο του αύριο που εμείς καλούμε το λαό να διεκδικήσει. Και να φουσκώνουν, να τρομπάρουν, την… Μπάρμπι  του success story από την άλλη».
 
Ο  Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε επιπλέον την κυβέρνηση ότι παραβλέπει την «κοινωνική τραγωδία» και συνεχίζει την  «πολιτική ανηθικότητα» και «πολιτική κωμωδία».

«Αυτό, είναι το προεκλογικό παιχνιδάκι που ετοιμάζεται να στήσει, με τη βοήθεια της κ. Μέρκελ, ο κ. Σαμαράς. Σου λέει αφού τους κορόιδεψα μια με την επαναδιαπραγμάτευση και με τα Ζάππεια και με τα περίφημα 8 σημεία που δήθεν θα διαπραγματευόταν με τη τρόικα, γιατί να μη τους κοροϊδέψω και δεύτερη. Θα τους πως βγαίνουμε από το μνημόνιο. Θα με πιστέψουν.  Θα περάσω το κάβο των εκλογών. Και μετά θα τους φορέσω κι ένα τρίτο μνημόνιο να έχουν να με θυμούνται» υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας.

Στην ομιλία του χαρακτήρισε «άψυχη» την πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης και «εφτάψυχο το ψέμα» της, επαναλαμβάνοντας ότι «Η Μπάρμπι ξανάρχεται. Το success story νούμερο δύο σκαρώνεται. Με καινούργιο φουστανάκι, καινούργια κόμμωση, καινούργια αριθμητική της κωμωδίας. Αλλά τον ίδιο βέβαια πάντα στόχο: την εξαπάτηση».

Αναφερόμενος τέλος στον πρωθυπουργό, είπε ότι «στην πορεία προς την κάλπη θα αποκαλυφθεί ο ρόλος τους θα μάθει ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί που φορούν κουκούλες και κρύβονται πίσω από την τρόικα. Τους το υποσχόμαστε αυτό».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21