21/05/2019 23:01:12
14.6.2010

«Στην εντατική» τα νοσοκομεία λόγω έλλειψης υλικού

«Στην εντατική» τα νοσοκομεία λόγω έλλειψης υλικού - Media

«Στην εντατική» μπαίνουν τα νοσοκομεία της χώρας μιας και οι ελλείψεις σε ιατροφαρμακευτικό υλικό είναι πλέον τραγικές. Σε αρκετές περιπτώσεις αναβάλλονται και τα επείγοντα χειρουργεία, πέραν των προγραμματισμένων, ενώ οι εθελοντικές αιμοδοσίες κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι επισχέσεις εργασίας σε περίπου 20 ελληνικά νοσοκομεία, εξαιτίας απλήρωτων εφημεριών, με τους γιατρούς να τονίζουν ότι ακόμη και εάν καταβληθούν τα δεδουλευμένα και τερματίσουν την επίσχεση δεν θα μπορούν και πάλι να δουλέψουν εξαιτίας της έλλειψης άκρως απαραίτητων υλικών.

Η ταλαιπωρία για τους ασθενείς είναι πολύ μεγάλη και με την όλη κατάσταση δυσχεραίνεται η παρακολούθησή τους. Οι γιατροί τονίζουν ότι δεν μπορούν να ασκηθούν τα καθήκοντά τους.

Ως προς τις αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ με την ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, που έχει εξαγγείλει η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, γιατροί και νοσηλευτές αναφέρουν ότι οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές του ΕΣΥ δεν επιτρέπουν την εφαρμογή του σχεδίου με τον τρόπο που προωθείται.

Οι γιατροί είναι αντίθετοι με τον τρόπο αμοιβής των εφημεριών, τονίζοντας ότι αντιστοιχεί σε επίδομα και το προτεινόμενο σύστημα εφημεριών δεν καλύπτει τις ανάγκες των νοσοκομείων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.