search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:00
MENU CLOSE

Το απομονωμένο, παραδεισένιο νησί του Ειρηνικού με τους 48 κατοίκους

09.03.2014 10:48
Το απομονωμένο, παραδεισένιο νησί του Ειρηνικού με τους 48 κατοίκους - Media

Φαντάζεστε πως είναι να μένεις στον παράδεισο; Για τους 48 κατοίκους του ηφαιστειακού νησιού Πιτκέρν, αυτό είναι το σπίτι τους.

Φαντάζεστε πως είναι να μένεις στον παράδεισο; Για τους 48 κατοίκους του ηφαιστειακού νησιού Πιτκέρν, αυτό είναι το σπίτι τους.
 
Βρίσκεται στα νότια του Ειρηνικού ωκεανού, στο μέσο της απόστασης μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και του Περού, σε απόσταση περίπου 1.350 ναυτικά μίλια ΝΑ. της Ταϊτής και κατοικείται από 4 οικογένειες μόνο. Το σύνολο των κατοίκων είναι απευθείας απόγονοι των πειρατών του Μπάουντι και των Ταϊτινών που είχαν απαγάγει.


 
Αν σκέφτεστε «ωραία ιδέα, να πάω να μείνω και γω εκεί», σας πληροφορούμε ότι δεν είναι και τόσο απλό. Θα πρέπει πρώτα να κάνετε αίτηση στο νησιωτικό Συμβούλιο και τον Διοικητή του νησιού, τους οποίους πρέπει να πείσετε πως είστε χρήσιμος για την κοινότητά τους για να σας δεχτούν.


 
Ο φωτογράφος Τόνι Προμπστ, ο οποίος και απαθανάτισε τα ειδυλλιακά τοπία του Πιτκέρν και τους κατοίκους του, είναι από τους λίγους που κατάφεραν να πάνε, αφού πρώτα το Συμβούλιο τον αποδέχτηκε και τον ανακήρυξε επίσημο πρέσβη.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33