search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:19
MENU CLOSE

Λαϊκή λατρεία 100% (Video)

09.03.2014 22:00
Λαϊκή λατρεία 100% (Video) - Media

Χθες, η Βόρειος Κορέα διεξήγαγε τις καθιερωμένες ανά πέντε χρόνια εκλογές της. Ο λαοπρόβλητος και κοσμαγάπητος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.

Χθες, η Βόρειος Κορέα διεξήγαγε τις καθιερωμένες ανά πέντε χρόνια εκλογές της. Ο λαοπρόβλητος και κοσμαγάπητος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία.

Πράγμα απολύτως λογικό αφού είναι τέτοια η λατρεία του κόσμου της χώρας προς το πρόσωπό του που ουδείς τολμά να αναμετρηθεί στην κάλπη μαζί του.

Ο 31χρονος ηγεμόνας της ασιατικής χώρας είχε καλέσει όλη την εβδομάδα τον λαό να «προσέλθει στην διαδικασία με ενθουσιασμό και να επιτελέσει το καθήκον του».

Τούτω ειπείν, να αναδείξει τον πεφωτισμένο αρχηγό με ποσοστό ίδιο και καλύτερο από του πατέρα του. Δείτε και το σχετικό βίντεο (είναι στην αγγλική) ώστε να αντιληφθείτε κάποια πράγματα.

Ο μακαρίτης Κιμ Γιονγκ Ίλ το 2009 είχε λάβει το 100% της λατρείας και των ψήφων των συμπατριωτών του αλλά στις κάλπες είχε προσέλθει «μόλις» το… 99,98% των ψηφοφόρων. Ο στόχος του υιού λοιπόν είναι να πιάσει το 100% και στις δύο κατηγορίες. Είναι άλλωστε καθήκον του λαού της χώρας να ανταμείψει με την αγάπη του την σταθερή καθοδήγηση και σιγουριά που του παρέχει ο  ηγέτης του.

Όλη την εβδομάδα μάλιστα η τηλεόραση και το ραδιόφωνο έπαιζαν διαρκώς το «Τραγούδι των εκλογών», έναν ύμνο που ενθαρρύνει τους πολίτες να εξασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα.  Οι δυτικές χώρες κατηγορούν τον Κιμ Γιονγκ Ούν ως δικτάτορα αλλά προφανώς δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει εντός των συνόρων της χώρας –εδώ που τα λέμε η πληροφόρηση στη Βόρειο Κορέα είναι κάτι σχετικό.  Η απάντηση του νεαρού αλλά ώριμου και στιβαρού προέδρου είναι η ετυμηγορία της κάλπης και η εμπιστοσύνη και λατρεία του λαού του.

Οι συγκεκριμένες εκλογές ήταν πολύ σημαντικές για τον Κιμ Γιονγκ Ίλ και για το γεγονός ότι για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τα ηνία της χώρας στη θέση του θανόντος πατρός του, εκθέτει τον εαυτό του δημόσια, ζητώντας την ψήφο των συμπατριωτών του.  

Επέλεξε μάλιστα να πολιτευθεί σε μια απομακρυσμένη ορεινή επαρχία, την Παεκτουσάν, για συμβολικούς λόγους. Η επαρχία αυτή βρίσκεται στα σύνορα με την Κίνα και εκεί βρίσκεται το υψηλότερο βουνό της χώρας. Σύμφωνα με τον μύθο, στο βουνό εκείν0ο γεννήθηκε ο «μεγάλος τιμονιέρης» πατέρας του.

Το κοινοβούλιο της χώρας έχει 687 θέσεις, ένας εκπρόσωπος δηλαδή από κάθε εκλογική περιφέρεια. Πόσο πιο δημοκρατικό μπορεί να είναι το πολίτευμα όταν εξισώνει όλες τις περιοχές, χωρίς διακρίσεις  υπέρ της πρωτεύουσας ή των μεγάλων αστικών κέντρων. Για την κυβέρνηση κάθε περιοχή είναι ισότιμη με την άλλη και κάθε πολίτης ίσος με τον συμπατριώτη του.

Το γεγονός ότι σε κάθε περιφέρεια (και στις 687) υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος είναι μια μικρή λεπτομέρεια. Για τους δυτικούς αυτό είναι σαφές δείγμα δικτατορικού καθεστώτος. Για τους Βορειοκορεάτες κυβερνώντες είναι δείγμα ωριμότητας και σωστής επιλογής.

Η μαζική συμμετοχή του λαού στην διαδικασία θα δείξει όχι μόνο την πασιφανή και πανθομολογούμενη λατρεία του στο πρόσωπο του ηγέτη του αλλά θα χρησιμεύσει στον κρατικό μηχανισμό και τον στρατό να επιβεβαιώσει τα στοιχεία διαμονής όλων των πολιτών. Πράγμα απαραίτητο αφού δεν είναι απίθανο ανάμεσα στις μάζες να βρίσκονται και κάποιοι (ελάχιστοι) ευκολόπιστοι που να επηρεάζονται από τα ψέματα των εχθρών του κράτους και να διαδίδουν τερατολογίες και ανυπόστατα ψεύδη κατά του λατρεμένου καθεστώτος.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:18