search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33
MENU CLOSE

Πέθανε ο Μορτιέ, ο αντικομφορμιστής πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Τεάτρο Ρεάλ

09.03.2014 12:13
Πέθανε ο Μορτιέ, ο αντικομφορμιστής πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Τεάτρο Ρεάλ - Media

Έφυγε από την ζωή, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 70 ετών ο Βέλγος Ζεράρ Μορτιέ, ο οποίος υπήρξε από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στο χώρο της όπερας. 

Έφυγε από την ζωή, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 70 ετών ο Βέλγος Ζεράρ Μορτιέ, ο οποίος υπήρξε από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στο χώρο της όπερας: μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης, ενώ είχε διευθύνει και κορυφαίους οργανισμούς όπως το Βασιλικό Θέατρο Ντε Λα Μονέ των Βρυξελλών (1981-1992), το Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ (1992-2001) και η Όπερα του Παρισιού (μέχρι το 2009).
 
Ο «αιρετικός» βέλγος ιμπρεσάριος είχε εμφανιστεί επανειλημμένα και στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
 
Ο πρώην πρόεδρος του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών Ζιλ Ζακόμπ έγραψε στο Twitter ότι ο Μορτιέ υπήρξε «ένας μεγάλος διευθυντής όπερας, αντικομφορμιστής και καινοτόμος», ενώ συλλυπητήρια στους οικείους του απέστειλε και ο Βέλγος υπουργός Εξωτερικών Ντιντιέ Ρέιντερς. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33