16/12/2019 09:18:22

Ο πάπας Φραγκίσκος και τα σύμφωνα συμβίωσης

Ο πάπας Φραγκίσκος και τα σύμφωνα συμβίωσης - Media

Συνεχίζει να εκπλήσσει ο Πάπας Φραγκίσκος. Μελετά τα σύμφωνα συμβίωσης, αρνούμενος να καταδικάσει χωρίς να γνωρίζει.

«Ο πάπας Φραγκίσκος μελετά τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων», δήλωσε ο καθολικός καρδινάλιος της Νέας Υόρκης, Τίμοθι Ντόλαν στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Οι δηλώσεις του Ντόλαν, αναμεταδίδονται με μεγάλη έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη «άνοιγμα» του πάπα Φραγκίσκου σε θέματα που άπτονται των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο καθολικός καρδινάλιος της Νέας Υόρκης επισήμανε ότι «ο πάπας δεν είπε ότι εγκρίνει τα σύμφωνα αυτά, αλλά ότι αντί να τα καταδικάσει αυτόματα, θέλει να προσπαθήσει να τα καταλάβει».

«Οι θρησκευτικοί ηγέτες πρέπει να ασχοληθούν με τα σύμφωνα συμβίωσης και να κατανοήσουν τους λόγους που τα βοήθησαν να γίνουν πραγματικότητα», κατέληξε ο καρδινάλιος Ντόλαν.

Ο Αργεντινός ποντίφικας αναχώρησε την Κυριακή από το Βατικανό, μαζί με άλλους ογδόντα τρεις κληρικούς, με προορισμό το προάστιο της Ρώμης Αρίτσια όπου και θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, για να προσευχηθεί και να μονάσει, στο πλαίσιο της Σαρακοστής.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.