search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:42
MENU CLOSE

Το μυστήριο με τους χαμένους επιβάτες της Malaysia Airlines

10.03.2014 07:08
Να γυρίσουν σπίτια τους ζητά από τους συγγενείς η Malaysia Airlines - Media

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια για την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πέντε άτομα έκαναν check-in αλλά δεν επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγνωρίστηκε ένας από τους δύο άντρες που χρησιμοποίησαν κλεμμένο διαβατήριο.

Ανοιχτά παραμένουν όλα τα σενάρια για την εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines που αγνοείται η τύχη του από νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που υπάρχουν πέντε άτομα έκαναν check-in αλλά δεν επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος.
 
Καθώς όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται (τρομοκρατία, αεροπειρατεία, μηχανική βλάβη, έκρηξη εν πτήσει) ερωτηματικά προκαλεί η πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με την οποία πέντε επιβάτες της πτήσης έκαναν check in, αλλά τελικά δεν επιβιβάστηκαν ενώ οι Μαλαισιανές αρχές έκαναν γνωστό ότι ούτε και οι αποσκευές τους ταξίδεψαν.

Το «κίτρινο αντικείμενο» στις ακτές του Βιετνάμ δεν είναι η σωστική λέμβος του Boeing

Τα σωστικά συνεργεία του Βιετνάμ που μετέβησαν σε θαλάσσια περιοχή κοντά στις ακτές της χώρας για να ελέγξουν ένα «κίτρινο αντικείμενο» που επέπλεε εκεί, ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται για σωστική λέμβο από το μαλαισιανό αεροσκάφος που αγνοείται με 239 επιβαίνοντες. 

Νωρίτερα, ο υφυπουργός Μεταφορών και αντιπρόεδρος της κρατικής επιτροπής διάσωσης, ο Παμ Κούι Τιέ, είχε δηλώσει στο Ρόιτερς ότι ένα βιετναμέζικο αεροσκάφος εντόπισε νωρίς σήμερα το πρωί το αντικείμενο, αλλά δεν κατάφερε να πλησιάσει αρκετά ώστε να διαπιστώσει περί τίνος πρόκειται.

Στο μικροσκόπιο βίντεο από την επιβίβαση στο αγνοούμενο Boeing

Οι Μαλαισιανές αρχές εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του αεροδρομίου της Κουάλα Λουμπούρ στο οποίο εμφανίζονται δύο επιβάτες που χρησιμοποίησαν κλεμμένα διαβατήρια να επιβιβάζονται στο Μπόινγκ της Malaysian Airlines που αγνοείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματούχος.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγνωρίστηκε ένας από τους δύο άντρες που χρησιμοποίησαν κλεμμένο διαβατήριο. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι δεν είναι από την Μαλαισία, αλλά δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα από ποια χώρα κατάγεται», δήλωσε σχετικά ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας της Μαλαισίας. 
 
«Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων εξετάζει τώρα όλα τα αρχεία και όλο το οπτικό υλικό» δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της χώρας Αζχαντίν Αμπντούλ Ραχμάν.
 
Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Ζαχίντ Χαμίντι δήλωσε την Κυριακή ότι οι δύο επιβάτες που φέρεται να χρησιμοποίησαν διαβατήρια τα οποία είχαν κλαπεί από έναν Αυστριακό κι έναν Ιταλό, είχαν «ασιατικά χαρακτηριστικά προσώπου». 


 
Τα κομμάτια που βρέθηκαν την Κυριακή  – από αεροπλάνο του Βιετνάμ που μετέχει στις έρευνες – να επιπλέουν στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο νησί Το Τσου μέχρι στιγμής δεν αποδεικνύεται πως είναι κομμάτια από την ουρά ή από εσωτερική πόρτα του εξαφανισμένου αεροσκάφους.  
 
Το Βιετνάμ δήλωσε το βράδυ της Κυριακής πως η πιθανότητα να είναι συντρίμμια του αεροπλάνου με τους 239 επιβαίνοντες δεν αποκλείεται. Αλλά λίγες ώρες αργότερα και ενώ στην περιοχή έχει ξημερώσει, οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν αυτή την πληροφορία.


 
Ο επικεφαλής των Μαλαισιανών ερευνών σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους που αγνοείται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα αεροπειρατείας και ότι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.


 
Οι αρχές της Μαλαισίας που ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε από τα ραντάρ το Μπόινγκ της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια και είχε αναχωρήσει από την Κουάλα Λουμπούρ με κατεύθυνση το Πεκίνο, ανακοίνωσαν ότι «παραμένουμε προβληματισμένοι» σχετικά με τις συνθήκες εξαφάνισης του Μπόινγκ και τόνισαν ότι οι αρχές του Βιετνάμ δεν επιβεβαίωσαν ότι εντόπισαν συντρίμμια του.


 
Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας, ο Αζχαντίν Αμπντούλ Ραχμάν, οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους δεν θα σταματήσουν μέχρι αυτό να βρεθεί. Μάλιστα, ο ίδιος επικαλέστηκε την περίπτωση του αεροσκάφους της Air France που κατέπεσε στη θάλασσα το 2009 και χρειάστηκαν δύο χρόνια για τον εντοπισμό του. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:40