search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:04
MENU CLOSE

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των ληστών τράπεζας, στην Κλειτορία Αχαΐας

10.03.2014 17:46
Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των ληστών τράπεζας, στην Κλειτορία Αχαΐας - Media

Με τη συμμετοχή κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.,ΑΣ. γα τον εντοπισμό των δύο αδίστακτων κακοποιών, οι οποίοι το μεσημέρι της Δευτέρας διέπραξαν  ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Καλαβρύτων, με λεία 4.000 ευρώ. 

 
Με τη συμμετοχή κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.,ΑΣ. γα τον εντοπισμό των δύο αδίστακτων κακοποιών, οι οποίοι το μεσημέρι της Δευτέρας διέπραξαν  ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Καλαβρύτων, με λεία 4.000 ευρώ. 
 
Κατά τη διαφυγή τους οι δράστες ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με δύο αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, εναντίον των οποίων δε δίστασαν να πυροβολήσουν. 
 
Αποτέλεσμα ήταν ένας εκ των δύο αστυνομικών να τραυματιστεί στα πόδια, ενώ οι ληστές κατάφεραν να αρπάξουν και το υπηρεσιακό του περίστροφο.
Εκμεταλλευόμενοι τον πανικό, οι δράστες επιβιβάστηκαν σ΄ ένα κλεμμένο ΙΧ και εξαφανίστηκαν.
 
Λίγο πριν από τις τέσσερις το απόγευμα το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς   σε ερημική τοποθεσία,  καμμένο ολοσχερώς.
Σύμφωνα δε με καταθέσεις των υπαλλήλων της τράπεζας και πελατών οι δύο ληστές δεν φορούσαν κουκούλες,αλλά φρόντισαν να αλλοιώσουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με ψεύτικα γένια. 
 
Αμέσως μετά τη ληστεία και τον τραυματισμό του αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο, ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και σύλληψη των δύο επικίνδυνων κακοποιών.
 
Στις έρευνες συμμετέχει και  κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής, αφού ο τρόπος δράσης των δραστών παραπέμπει σε παλαιότερα αντίστοιχα περιστατικά ληστειών σε επαρχιακά υποκαταστήματα τραπεζών, όπου σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων, με σκοπό την "οικονομική ενίσχυση της ένοπλης δράσης των συγκεκριμένων ομάδων". 
 
Σημειώνεται όμως ότι , εν αντιθέσει με τη ληστεία στη Κλειτορία, η λεία των ληστών σε κτυπήματα που συνδέονται από τις διωκτικές αρχές με τη "χρηματοδότηση των τρομοκρατών"  ανερχόταν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03