search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:22
MENU CLOSE

Χόλιγουντ: Τρεις σταρ στο σαλόνι μας

14.06.2010 04:36
Χόλιγουντ: Τρεις σταρ στο σαλόνι μας - Media

Μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες, ήρθε ή ώρα για τις κατ’ οίκον προβολές. Η ρομαντική κομεντί «Είναι μπερδεμένο» κυκλοφορεί ήδη σε dvd

Μετά τις κινηματογραφικές αίθουσες, ήρθε ή ώρα για τις κατ’ οίκον προβολές. Η ρομαντική κομεντί «Είναι μπερδεμένο» κυκλοφορεί ήδη σε dvd

Η ηρωίδα είναι χωρισμένη, με μεγάλα παιδιά. Ο έρωτας της ζωής της την έχει εγκαταλείψει και αυτή εγκατέλειψε τον έρωτα. Μόλις αποφασίζει να ξαναμπεί στο παιχνίδι, ο τέως σύζυγος εμφανίζεται ξανά. «Είναι μπερδεμένο»… Η Νάνσι Μέγιερς έχει αποδείξει ότι ξέρει να χειρίζεται με μαεστρία τη γυναικεία ψυχολογία. Όσο για την ικανότητα της Μέριλ Στριπ να μεταλλάσσει την υποκριτική της δεινότητα, από το δραματικό στο ανάλαφρο, ούτε λόγος. Εξάλλου, η Μέγιερς παραδέχτηκε ότι έγραψε τη νέα της ταινία έχοντας κατά νου την Στριπ. Η κορυφή του ερωτικού τριγώνου μιλά, μαζί με τους δυο συμπρωταγωνιστές της Άλεκ Μπόλντουιν και Στιβ Μάρτιν, για το κινηματογραφικό τους… μπέρδεμα.

Τι σας έκανε να θέλετε να συμμετάσχετε στην ταινία;

Μέριλ Στριπ: Το σενάριο. Με έκανε να γελάσω και να αισθανθώ καλά. Μπορούσα να φανταστώ όλη την ιστορία στο μυαλό μου.

Άλεκ Μπόλντουιν: Μου άρεσε το σενάριο της Νάνσι Μέγιερς και ήθελα να συνεργαστώ μαζί της. Μόλις έμαθα ότι θα παίξει και η Μέριλ Στριπ ενθουσιάστηκα.

Τι το ξεχωριστό έχει το σενάριο;

Μέριλ Στριπ: Κάποια σενάρια που διαβάζω έχουν μερικά κενά και δεν ξέρεις πώς θα εξελιχθούν. Αυτό είχε πολύ μεγάλη συνοχή.

Στιβ Μάρτιν: Όταν έχεις ένα πολύ καλό και δεμένο σενάριο είναι σαν να έχεις έτοιμη την ταινία.

Πώς βλέπετε τους χαρακτήρες που ερμηνεύετε;

Μέριλ Στριπ: Η Τζέιν είναι μία μάνα τριών παιδιών και μία γυναίκα που συνήθισε τη μοναξιά. Μου αρέσει επειδή έχει τον έλεγχο της ζωής της, αλλά ταυτόχρονα είναι παθιασμένη και αποφασισμένη να φτάσει στα άκρα και με τους δύο άντρες.

Άλεκ Μπόλντουιν: Κάποιοι άντρες ξαναπαντρεύονται, ψάχνοντας την ιδανική γυναίκα. Ξεχνούν όμως ότι έχουν μεγαλώσει. Ο Τζέικ είναι ένας από αυτούς.

Στιβ Μάρτιν: Έχω βρεθεί στη θέση του Άνταμ, του χαρακτήρα που υποδύομαι. Νομίζω ότι είναι ένας σοβαρά κωμικός ρόλος ή ένας κωμικά σοβαρός ρόλος.

Η Τζέιν είναι φοβερή μαγείρισσα. Τι ρόλο παίζει το φαγητό στην ταινία;

Στιβ Μάρτιν: Νομίζω ότι συμβολίζει το σπιτικό.

Μέριλ Στριπ: Δεν είναι το ίδιο όπως στο «Τζούλι και Τζούλια», αλλά νομίζω ότι η παρουσία του αφορά δύο πράγματα: συμβολίζει την άνεση του σπιτιού και τη βιομηχανία τροφίμων, καθώς η Τζέιν έχει έναν φούρνο.

Τα ανθρώπινα λάθη τι ρόλο παίζουν στην ιστορία;

Μέριλ Στριπ: Όλοι σε αυτή την ταινία κάνουν λάθη και αυτό είναι υπέροχο. Οι άνθρωποι εκτίθενται και κάνουν λάθη επειδή το συναίσθημα πάντα προηγείται.

Ποια θεωρείτε ότι είναι η διαφορά όταν κάνεις μια νέα σχέση σε μεγάλη ηλικία, απ’ ό,τι όταν είσαι νέος;

Μέριλ Στριπ: Έχει ενδιαφέρον. Αυτό που σε εξιτάρει όταν είσαι νέος μπορεί αργότερα να αποδειχθεί ανασταλτικός παράγοντας. Όπως για παράδειγμα η ανωριμότητα και η έκπληξη.

Στιβ Μάρτιν: Όταν μεγαλώνεις, ξέρεις περισσότερα. Είσαι πιο προσεκτικός και καταλαβαίνεις τα σημάδια νωρίς. Και κάποια πράγματα, όπως η τρέλα των νεανικών σου χρόνων, δεν σε ενθουσιάζουν πια.

Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να προσέξει ένας άντρας όταν βγαίνει με κάποια που έχει παντρευτεί;

Άλεκ Μπόλντουιν: Νομίζω πρέπει να βρει τα πράγματα που η γυναίκα δεν έκανε με τον πρώην. Όπως για παράδειγμα να της ανοίγει την πόρτα ή να της στέλνει λουλούδια.

Πώς ήταν η συνεργασία σας με τον Άλεκ Μπόλντουιν;

Μέριλ Στριπ: Φανταστική! Είναι πολύ αστείος και είναι ένας από τους καλύτερους μίμους του κόσμου. Θα μπορούσε να ζει από αυτό. Στα γυρίσματα μας παρίστανε τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο, τον Αλ Πατσίνο αλλά και τον Στιβ Μάρτιν. Είναι σαν ένας μαγνήτης που σε τραβά.

Στιβ Μάρτιν: Ο Άλεκ είναι εξαιρετικός στην ταινία. Νομίζω ότι θα έπρεπε να ήταν υποψήφιος για Όσκαρ.

Αλήθεια, πώς σας φάνηκε η εμπειρία της συμπαρουσίασης της βραδιάς των Όσκαρ;

Στιβ Μάρτιν: Ήταν φοβερή. Νομίζω ότι έχουμε πολύ καλή χημεία. Το να δουλεύουμε μαζί ήταν σαν να δημιουργούμε παράλληλα και μια καινούρια φιλία.

Άλεκ Μπόλντουιν: Τα Όσκαρ έχουν δύο είδη κοινού: το τηλεοπτικό και το κοινό που βρίσκεται στην αίθουσα, το οποίο αποτελείται από ανθρώπους η ζωή των οποίων μπορεί να αλλάξει εκείνη την ημέρα. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους.

Ποια είναι η εμπειρία σας από τα γυρίσματα;

Στιβ Μάρτιν: Είναι ωραίο να αισθάνεσαι άνετα, να μπορείς να κάνεις πλάκα με κάποιον και αυτός με εσένα. Δεν συμβαίνει πάντα.

Μέριλ Στριπ: Το πιο διασκεδαστικό όλων ήταν να ανακαλύπτω τους άλλους χαρακτήρες.

Άλεκ Μπόλντουιν: Επί τριάντα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους. Ο χώρος του κινηματογράφου είναι γεμάτος με τόσους ταλαντούχους καλλιτέχνες!

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας της Νάνσι Μέγιερς;

Άλεκ Μπόλντουιν: Η Νάνσι είναι μια από τις πιο ταλαντούχες σκηνοθέτιδες και σεναριογράφους όσον αφορά τις ρομαντικές κομεντί. Συνήθως οι ταινίες αυτές αφορούν πιο νεαρά άτομα και οι καταστάσεις που περιγράφουν είναι πιο ανάλαφρες και ανόητες. Αυτό που συμβαίνει σε αυτή την ταινία είναι αληθινό και ειλικρινές.

Πώς σας φάνηκε το γεγονός ότι η ταινία γυρίστηκε κυρίως στη Νέα Υόρκη, παρότι η υπόθεση εξελίσσεται στην Καλιφόρνια;

Άλεκ Μπόλντουιν: Δεν δουλεύω, πλέον, πολύ στο Λος Άντζελες επειδή το τηλεοπτικό σόου που κάνω γυρίζεται στη Νέα Υόρκη. Έτσι, ανυπομονούσα να πάω για λίγο στην Καλιφόρνια.

Μέριλ Στριπ: Για εμένα ήταν πολύ σημαντικό. Η τέταρτη κόρη μου ήταν στην τελευταία τάξη του σχολείου και ήθελα να βρίσκομαι κοντά της. Ήταν ωραία που ήμασταν μαζί γιατί όταν τα παιδιά φεύγουν, φεύγουν για τα καλά!

Έχετε κοινά στοιχεία με τον ρόλο όσον αφορά τα παιδιά σας;

Μέριλ Στριπ: Ναι, ειδικά στη σκηνή που είμαι στην αυλή και τα βλέπω να φεύγουν. Είναι τρομακτικό!

Όλοι γελάτε με αυτά που κάνετε στην ταινία. Νομίζετε ότι πρέπει να μην τα παίρνουμε όλα σοβαρά σε αυτή τη ζωή;

Μέριλ Στριπ: Αν φτάσεις σε κάποια ηλικία και δεν μπορείς να γελάσεις με τον εαυτό σου, μάλλον δεν έχεις καταλάβει τίποτα.

Επιμέλεια: Ελίνα Μπέη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:08