search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27
MENU CLOSE

Μανιταρόσουπα

11.03.2014 10:28
oldphotosmanitarosoupa1394533699.jpg

Με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι, φτιάχνουμε μία ελαφριά σούπα, χορτοφαγική και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μπέικον στο σοτάρισμα, αν θέλετε.

Με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι, φτιάχνουμε μία ελαφριά σούπα, χορτοφαγική και με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Εσείς μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μπέικον στο σοτάρισμα, αν θέλετε.
 
Υλικά
400 γρ. ασπρομανίταρα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και πορτομπέλο)
1 φλιτζ. τσαγ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγ. γάλα φρέσκο, χλιαρό
2 φλιτζ. τσαγ. νερό (μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ζωμό λαχανικών)
1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. άνηθο ή μάραθο, ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Πρώτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια με νωπή πετσέτα και μετά τα κόβουμε ως εξής: πρώτα αφαιρούμε τα ποδαράκια (δεν τα πετάμε) και μετά ξεφλουδίζουμε τα καπάκι. Κόβουμε σε φέτες ή κυβάκια.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.
 Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές. Σερβίρουμε γαρνίροντας με άνηθο ή μάραθο.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:27