search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:49
MENU CLOSE

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης

12.03.2014 11:43
Στον εισαγγελέα οδηγείται ο Αλγερινός ύποπτος για την υπόθεση των τζιχαντιστών - Media

Σε αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ένας 33χρονος που διηύθυνε την οργάνωση, που διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης, δέκα αλλοδαποί και μια 31χρονη γυναίκα

Σε αιφνιδιαστική αστυνομική επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη ένας 33χρονος που διηύθυνε την οργάνωση, που διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης, δέκα αλλοδαποί και μια 31χρονη γυναίκα, η οποία ως υπάλληλος ανταλλακτηρίου συναλλάγματος διευκόλυνε τις χρηματικές συναλλαγές των μελών του κυκλώματος.
 
Η οργάνωση, η οποία συγκροτήθηκε τον Ιούνιο του 2013, σύμφωνα με τις αρχές διέθετε εσωτερική ιεραρχική δομή με διακριτούς ρόλους, συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης και είχε ως κύριο χαρακτηριστικό την προώθηση μη νόμιμων μεταναστών από την ελληνική επικράτεια σε χώρες της Ευρώπης μέσω της Βαλκανικής Οδού (Σκόπια και Σερβία).
 
Ο «σκληρός» πυρήνας της οργάνωσης αποτελούνταν ως επί το πλείστον από υπηκόους Πακιστάν, ενώ τα μέλη της εμπλέκονται σε υποθέσεις αρπαγών αλλοδαπών ώστε να τους καταβληθεί το οικονομικό αντίτιμο της διακίνησης.
 
Οι αστυνομικές αρχές, παρουσία και δικαστικών λειτουργών, πραγματοποίησαν έρευνες σε δεκαπέντε σπίτια και άλλους χώρους που χρησιμοποιούνταν ως καταλύματα.
 
Προσήχθησαν 103 άτομα και συνελήφθησαν εκτός από τους παραπάνω δώδεκα, άλλα πέντε άτομα για ποινικά αδικήματα όπως εμπορία ναρκωτικών και κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Επιπλέον, εντοπίστηκαν 21 αλλοδαποί που διέμεναν παράνομα στη χώρα.
 
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί το μέγεθος της παράνομης δραστηριότητας της οργάνωσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:47