search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:43
MENU CLOSE

Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον δύο νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου μετά από έκρηξη

12.03.2014 14:18
Νέα Υόρκη: Τουλάχιστον δύο νεκροί από την κατάρρευση κτηρίου μετά από έκρηξη - Media

Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει κτήριο. Πληροφορίες για δύο νεκρούς, περισσότερους από δέκα τραυματίες, καθώς και για εγκλωβισμένους.

 
Ισχυρότατη έκρηξη σημειώθηκε την Τετάρτη στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει κτήριο. Οι New York Times αναφέρουν ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ότι κατέρρευσε και δεύτερο, γειτονικό κτήριο. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 15 τραυματίες που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, καθώς και για εγκλωβισμένους, ενώ η πυρκαγιά έχει επεκταθεί και σε διπλανά κτήρια.

Πυκνοί καπνοί καλύπτουν την περιοχή και είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση. Τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου της περιοχής έχουν σταματήσει καθώς συντρίμμια από το κτήριο καλύπτουν τις ράγες.

Η έκρηξη σημειώθηκε στο Χάρλεμ, μεταξύ ανατολικής 116ης Οδού και Παρκ Άβενιου, περίπου στις τρεις και μισή, ώρα Ελλάδας.

Περισσότεροι από 250 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση της φωτιάς. Δρόμοι και πεζοδρόμια στο σημείο γέμισαν με θραύσματα από σπασμένα παράθυρα, ενώ οι αρχές στην περιοχή μοίρασαν ιατρικές μάσκες στους κατοίκους εξαιτίας του πυκνού καπνού.
 
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή αερίου, αναφέροντας επίσης ότι αγνοείται η τύχη αδιευκρίνιστου αριθμού ανθρώπων. «Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να τους εντοπίσουμε» δήλωσε.

«Πρόκειται για μια φοβερή τραγωδία γιατί δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική ένδειξη που θα μας επέτρεπε να σώσουμε ζωές. Ξέρουμε ότι χάσαμε δύο ανθρώπους. Και, αυτήν τη στιγμή, ξέρουμε ότι υπάρχουν 18 τραυματίες» είπε ο Μπιλ ντε Μπλάζιο μιλώντας στους δημοσιογράφους από τον τόπο της καταστροφής.


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10