search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:16
MENU CLOSE

Σενάριο τραγωδίας αλα Helios – Για σαμποτάζ εκ των έσω μιλούν οι ΗΠΑ

13.03.2014 06:20
Σενάριο τραγωδίας αλα Helios - Για σαμποτάζ εκ των έσω μιλούν οι ΗΠΑ - Media

Κι ενώ οι συντονισμένες προσπάθειες τόσων χωρών ώστε να βρεθεί τι απέγινε το μοιραίο αεροπλάνο δεν έχουν ακόμη αποτέλεσμα, μια νέα εκδοχή δίνει διαφορετική τροπή στις έρευνες.

 
Κι ενώ οι συντονισμένες προσπάθειες τόσων χωρών ώστε να βρεθεί τι απέγινε το μοιραίο αεροπλάνο δεν έχουν ακόμη αποτέλεσμα, μια νέα εκδοχή δίνει διαφορετική τροπή στις έρευνες.
 
Σύμφωνα, με τη νέα εκδοχή που θεωρείται αρκετά πιθανή και παρουσιάζεται από το βρετανικό δίκτυο Skynews, λίγη ώρα μετά την απογείωση σημειώθηκε ξαφνική αποσυμπίεση στον θάλαμο του πιλοτηρίου.
 
Όπως μεταδίδει το κανάλι, οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι πιλότοι να αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα λίγο μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, το οποίο οδήγησε σε ξαφνική αποσυμπίεση μέσα στην καμπίνα του αεροσκάφους, όπως ακριβώς είχε συμβεί και με τη συντριβή του Boeing της κυπριακής εταιρείας Helios, στο Γραμματικό της Αττικής, το 2005.
 
Μάλιστα, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου παρουσίασε μια εξομοίωση πτήσης με αεροσκάφος Boeing 737, παρόμοιο με εκείνο της πτήσης ΜΗ 370, που αγνοείται.
 
Ο κυβερνήτης Αλιστερ Ρόζενσαϊν, ο οποίος εκτέλεσε την προσομοίωση, έκανε μια αναπαράσταση των συνθηκών που προκαλεί μια ξαφνική αποσυμπίεση στο εσωτερικό του αεροσκάφους.
 
Αναπαριστώντας ξαφνική αποσυμπίεση στο πιλοτήριο ο κυβερνήτης δήλωσε πως οι μάσκες οξυγόνου πέφτουν ώστε να τις φορέσουν οι πιλότοι, ωστόσο οι Μαλαίσιοι πιλότοι προτίμησαν να στρίψουν το αεροσκάφος επιχειρώντας να επιστρέψουν στην Κουάλα Λουμπούρ, προφανώς γιατί διαπίστωσαν κάποιο πρόβλημα.
 
Ωστόσο, το αεροπλάνο άρχισε να στρίβει και να κατευθύνεται δυτικά, παραμένοντας στο ίδιο υψόμετρο και σπαταλώντας τα καύσιμά του. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κυβερνήτης Αλιστερ Ρόζενσαϊν, όταν οι πιλότοι έχασαν τις αισθήσεις του το αεροπλάνο είχε καύσιμα για να διανύσει 3.000 μίλια.
 
Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, Αμερικανοί ερευνητές πιστεύουν πως το Boeing συνέχισε να βρίσκεται στον αέρα για τουλάχιστον τέσσερις ώρες αφού χάθηκε από τα ραντάρ της πολιτικής αεροπορίας, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως το αγνοούμενο Boeing μπορεί να βρίσκεται και στην Αυστραλία.
 
Τη στιγμή που οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ένας άνδρας που εργάζεται σε εξέδρα άντλησης πετρελαίου υποστηρίζει ότι είδε το αεροσκάφος τυλιγμένο στις φλόγες να καταλήγει στη θάλασσα.
 
Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο ABC ο Μάικλ ΜακΚέι έστειλε επιστολή αρχικά στην εταιρία όπου εργάζεται και στη συνέχεια στις αρχές του Βιετνάμ αναφέροντας όσα είδε.
 
«Πιστεύω ότι είδα το αεροσκάφος των Malaysia Airlines να πέφτει. Η ώρα είναι ακριβή. Είδα το αεροπλάνο να φλέγεται και να πέφτει ακέραιο στη θάλασσα, μέχρι που οι φλόγες έσβησαν έπειτα από 10 – 15 δευτερόλεπτα», γράφει στην επιστολή του ο ΜακΚέι.
 
Οι αρχές του Βιετνάμ επιβεβαίωσαν πως έλαβαν την αναφορά του εργαζομένου, ωστόσο έπειτα από έρευνα δήλωσαν πως δεν εντόπισαν τίποτα σχετικό με το αεροσκάφος που εξαφανίστηκε.

ΗΠΑ: Σαμποτάζ εκ των έσω
 
Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ με την εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines ύστερα από σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο οι Αμερικανοί εμπειρογνώμονες που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι το Μπόινγκ παρέμεινε στον αέρα για περίπου τέσσερις ώρες μέχρι τη στιγμή που έδωσε το τελευταίο του στίγμα.

Η είδηση αυτή βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που οι αρχές παραμένουν αβέβαιες ως προς το που να αναζητήσουν το αεροπλάνο το οποίο αγνοείται από το Σάββατο λίγο μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ.

Η πληροφορία αυτή οδηγεί τις αμερικανικές αρχές στην εξέταση ενός νέου σεναρίου σχετικά με την εξαφάνιση του αεροσκάφους.

Οι αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής εξετάζουν τώρα την πιθανότητα ένας από τους πιλότους ή κάποιος άλλος στο αεροσκάφος να το οδήγησε σε άγνωστη τοποθεσία -ή να το έριξε- αφότου απενεργοποίησε σκόπιμα τους αναμεταδότες του στίγματός του για να αποφύγει τα ραντάρ, όπως αναφέρει μία από τις δύο πηγές που επικαλείται η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι οι αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους εξετάζουν ως επικρατέστερο σενάριο το Μπόινγκ να άλλαξε κατεύθυνση "με στόχο να χρησιμοποιηθεί αργότερα για κάποιον άλλον λόγο".

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το αεροπλάνο με 239 επιβαίνοντες ενδεχομένως να ταξίδεψε 3.500 επιπλέον χιλιόμετρα (2.200 μίλια) υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες κι ίσως να πλησίασε την πακιστανική μεθόριο ή σε κάποιον προορισμό στον Ινδικό Ωκεανό ή στην Αραβική Θάλασσα.

Και η βρετανική «Daily Mail» αναφέρει ότι η CΙΑ δεν αποκλείει το γεγονός ο πιλότος του αεροσκάφους της Malaysia Airlines, ακόμα και να αυτοκτόνησε – να οδήγησε δηλαδή το αεροσκάφος στη συντριβή με τη θέλησή του. Η πιθανότητα αυτοκτονίας θα μπορούσε να δώσει μια εξήγηση και στο γιατί το αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.

Το τελευταίο στίγμα του στα ραντάρ δόθηκε το Σάββατο λίγο μετά τη 1:30 πμ (τοπική ώρα), δηλαδή λιγότερο από μία ώρα μετά την απογείωσή του από την Κουάλα Λουμπούρ, κι ενώ πετούσε βορειοανατολικά κατά μήκος του Κόλπου της Ταϊλάνδης και κατευθυνόταν προς το Πεκίνο.

Μαλαισία: Το αεροπλάνο δεν συνέχισε να πετά μετά την εξαφάνισή του από τα ραντάρ 
 
Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισαμουντίν Χουσέιν χαρακτήρισε σήμερα αναληθείς τις πληροφορίες που θέλουν το αγνοούμενο Boeing της Malaysia Airlines να πετούσε επί ώρες αφού εξαφανίστηκε από τα ραντάρ.
 
Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal αναφέρει ότι αξιωματούχοι της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας και οι αμερικανικές Αρχές που ερευνούν την εξαφάνιση του αεροσκάφους εκτιμούν ότι αυτό πετούσε συνολικά επί πέντε ώρες βασιζόμενοι στα δεδομένα που αποστέλλονται αυτομάτως στο έδαφος από τους κινητήρες του Μπόινγκ–όπως το ύψος και η ταχύτητα του αεροσκάφους– στο πλαίσιο ενός προγράμματος – ρουτίνας για τη συντήρησή του.
 
Ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι κακώς υπήρξε δημοσιοποίηση από την Κίνα τριών φωτογραφιών από δορυφόρο που δείχνουν αντικείμενα να επιπλέουν τα οποία ενδεχομένως να ήταν συντρίμμια του Μπόινγκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:59