search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:30
MENU CLOSE

CSI Dendias, CSI Athanassiou

12.03.2014 22:00
CSI Dendias, CSI Athanassiou - Media

Κάποιος πρέπει να πει στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, ότι δεν παίζουν σε τηλεοπτική αστυνομική σειρά. Ότι, γενικώς και ειδικώς, η ζωή δεν είναι ταινία. Και ακόμα ότι δεν έχουν carte blanche

Κάποιος πρέπει να πει στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, ότι δεν παίζουν σε τηλεοπτική αστυνομική σειρά. Ότι, γενικώς και ειδικώς, η ζωή δεν είναι ταινία. Και ακόμα ότι δεν έχουν carte blanche ούτε μπορούν να επικαλεστούν «ποιητική αδεία», δεν μπορούν να επικαλεστούν, δηλαδή, άτυπη ανοχή στην εσκεμμένη απόκλισή τους από τους καθιερωμένους κανόνες.
Και γιατί τα λέμε όλα αυτά. Γιατί κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης κλήθηκαν από την ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής στις 10 και 11-3-2014 να δώσουν γενετικό υλικό για άλλη δικαστική υπόθεση στην οποία δεν έχουν καμία εμπλοκή και συγκεκριμένα για την υπόθεση του εμπρησμού του εργοταξίου στις Σκουριές τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όπως επισημαίνουν οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, πρόκειται για μία πρωτοφανή κίνηση που ποινικοποιεί την αντίθεση και μόνον των κατοίκων στις εξορύξεις χρυσού. Είναι χαρακτηριστικό ότι το μόνο «ενοχοποιητικό στοιχείο» (;!) με το οποίο καλούνται να δώσουν γενετικό υλικό είναι η στάση τους, η αντίθεσή τους απέναντι στα σχέδια της Ελντοράντο για καταστροφή του όρους Κάκαβος.
Οι Επιτροπές αγώνα καταγγέλλουν ακόμα ότι οι κάτοικοι κατέθεσαν προσφυγή ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής κατά της Διάταξης της Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής με την οποία εξέθεσαν τους λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι η υποχρεωτική λήψη δείγματος γενετικού υλικού δεν πληρεί τις προυποθέσεις του νόμου και παραβιάζει κατάφωρα και βάναυσα Συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα.
Παράλληλα, κατέθεσαν ενώπιον της Ανακρίτριας αίτημα αναστολής εκτέλεσης της λήψεως DNA ζητώντας να τους δοθεί προθεσμία και να μην υποστούν τη διαδικασία λήψεως DNA μέχρις ότου αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επί της προσφυγής τους.
Και ω, του θαύματος η ανακρίτρια απέρριψε το αίτημα ενώ το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών δεν έχει ακόμη αποφανθεί επί της ουσίας της προσφυγής !
O tempora, o mores…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:28