search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 03:16
MENU CLOSE

Πεζόδρομος η Πανεπιστημίου και μονόδρομος η Πατησίων;

14.06.2010 23:02
Πεζόδρομος η Πανεπιστημίου και μονόδρομος η Πατησίων; - Media

Μετά βαΐων και κλάδων, πλήθος προσκεκλημένων σχετικών και ασχέτων, παρουσιάστηκε από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη το φιλόδοξο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗ 2014». Η επιλογή της ημέρας δεν ήταν τυχαία, αφού το κέντρο της Αθήνας και μάλιστα η πλατεία Κοτζιά έσφυζε από καύσωνα και ατμοσφαιρική ρύπανση… Στο δια ταύτα…

Μετά βαΐων και κλάδων, πλήθος προσκεκλημένων σχετικών και ασχέτων, παρουσιάστηκε από την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη το φιλόδοξο σχέδιο «ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΗ 2014».

Η επιλογή της ημέρας δεν ήταν τυχαία, αφού το κέντρο της Αθήνας και μάλιστα η πλατεία Κοτζιά έσφυζε από καύσωνα και ατμοσφαιρική ρύπανση… Στο δια ταύτα… Το μόνο σίγουρο είναι ότι πεζοδρομείται η Βασιλίσσης Όλγας και ότι εντός του 2010 θα δημοπρατηθούν τα έργα ανάπλασης για τρεις από τις πλέον υποβαθμισμένες πλατείες της Αθήνας, την πλατεία Αγίου Νικολάου Αχαρνών, την πλατεία Αγίου Παντελεήμονα και την πλατεία Αττικής.

Στα άκρως ενδιαφέροντα η εκπόνηση μελέτης για τη δυνατότητα πεζοδρόμησης της Πανεπιστημίου με στόχο στην κεντρική λεωφόρο να κινούνται μόνον μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, πεζοί και το τραμ. Ναι, καλά διαβάσατε στις προθέσεις είναι το τραμ να περνάει από την Πανεπιστημίου και να φτάνει μέχρι την Πατησίων, η οποία θα μονοδρομηθεί όπως και η Αχαρνών.

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι μήνες του 2010 θα είναι μήνες μελετών για το υπουργείο Περιβάλλοντος αφού σχεδιάζονται εκτός από την αναθεώρηση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας – Αττικής, η εκπόνηση μελετών για την ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, τη δημιουργία Μητροπολιτικών Πάρκων στο Γουδή και τα Ιλίσια, τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, την αναβάθμιση του πάρκου «Αντώνη Τρίτση» , την ανάπλαση της λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας – Κερατσινίου και σειρά άλλων μελετών.

Στην καλαίσθητη έκδοση του φιλόδοξου σχεδίου αυτό που κάνει αισθητή την απουσία του είναι το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μελετών και έργων και βέβαια η χρηματοδότηση που είναι το μεγαλύτερο ζητούμενο ιδιαίτερα τώρα που διανύουμε την εποχή του ΔΝΤ.

Το τι μέλλει γενέσθαι για την Αθήνα και την Αττική θα το αποδείξει η ζωή αν και όπως σημείωναν δημοτικοί άρχοντες εκτός του κέντρου της Αθήνας, το όραμα είναι καλό, οι μελέτες επίσης αν και τα σχέδια παραμένουν στενά «Αθηνοκεντρικά». Ίδωμεν….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 02:15